Hlavní obsah

Na výlet bez peněz. Poslední týdny jarních prázdnin, kam jet s dětmi?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Vyrazte na procházku do parku, lesa nebo na kopec za městem. Mnoho kopců nabízí i historické památky, jako jsou kostely, zámky nebo hrady.

Jarní prázdniny klepou na dveře a s nimi i otázka, kam s dětmi, aby to nestálo balík peněz. Nezoufejte, i s nízkým rozpočtem se dá zažít spousta zábavy!

Článek

Mnoho rodičů si láme hlavu, jak zabavit své ratolesti, aniž by museli hluboko sáhnout do peněženky. Nebojte se, zábava s dětmi nemusí být drahá! Existuje spousta aktivit, které si užijete celá rodina a které vás nestojí ani korunu.

V tomto článku poradíme, jak zabavit vaše ratolesti v blízkosti vašeho bydliště, ať už bydlíte kdekoli.

Venku je to nejkrásnější! S jarním počasím se konečně otevírá možnost trávit čas venku. Vyrazte na procházku do parku, lesa nebo na kopec za městem. Mnoho kopců nabízí i historické památky, jako jsou kostely nebo hrady. Děti si užijí běhání, skotačení a sbírání šišek. V parku si děti mohou hrát na hřišti, zatímco vy si odpočinete na lavičce. Pokud máte v blízkosti kostel na kopci, zkuste s dětmi vyšlápnout schody a pokochat se krásným výhledem. Nezapomeňte si vzít foťák a zachytit ty nejhezčí momenty!

Za poznáním a historií. Máte v okolí starý hrad? Většina hradů nabízí prohlídky s průvodcem, které jsou pro děti zábavným a poučným zážitkem. Mnoho hradů pořádá také speciální akce pro rodiny s dětmi, jako jsou rytířské turnaje, hledačky pokladů nebo středověké jarmarky.

Návštěva muzea. Mnoho muzeí nabízí v daný den volný vstup. Zjistěte si, která muzea ve vašem okolí nabízí tuto možnost.

Sportovní aktivity. Zahrajte si s dětmi fotbal, frisbee nebo badminton v parku. Mnoho měst nabízí i bezplatné sportoviště, například hřiště na nohejbal, volejbal nebo basketbal.

Výlet do zoologické zahrady. Některé zoologické zahrady nabízí v daný den volný vstup. Zjistěte si, zda tato možnost platí i pro vaši zoo.

Tento a příští týden si užijí jarní prázdniny děti v těchto okresech:

Mladá Boleslav:

  • Výlet do přírody: Navštivte hrad Bezděz, zříceninu hradu Vranov nad Jizerou nebo Přírodní rezervaci Čechy nebe. Sportovní aktivity: Vydejte se na projížďku na kole po cyklostezce Greenway Jizera, zahrajte si frisbee v parku Štěpánka nebo využijte venkovní hřiště. Kulturní zážitky: Prozkoumejte Muzeum Mladoboleslavska nebo navštivte divadelní představení v Městském divadle Mladá Boleslav.

Příbram:

  • Výlet do historického centra: Projděte se po historickém centru Příbrami, navštivte Hornické muzeum Příbram nebo zamiřte do Svaté Hory. Sportovní aktivity: Vyrazte na pěší túru do Brdských lesů, zajezděte si na kole po cyklostezce podél Litavky nebo si zahrajte fotbal v areálu TJ Baník Příbram. Kulturní zážitky: Navštivte Divadlo J. K. Tyla v Příbrami nebo se zúčastněte některého z kulturních festivalů, které se v Příbrami konají během roku.

Tábor:

  • Výlet do přírody: Projděte se po Jordánu, zamiřte na výlet k hradu Choustník nebo navštivte Zoo Tábor. Sportovní aktivity: Vydejte se na projížďku na kole po cyklostezce podél Lužnice, zahrajte si volejbal na hřišti TJ Lokomotiva Tábor nebo využijte venkovní bazény. Kulturní zážitky: Prozkoumejte Husitské muzeum v Táboře nebo navštivte divadelní představení v Divadle Oskara Nedbala.

Prachatice:

  • Výlet do přírody: Projděte se po Šumavě, navštivte Národní park Šumava nebo zamiřte na výlet k hradu Zvíkov. Sportovní aktivity: Vyrazte na pěší túru po turistických stezkách v okolí Prachatic, zajezděte si na kole po cyklostezce Lipno - Vltava nebo si zahrajte lyže v zimním středisku Zadov. Kulturní zážitky: Prozkoumejte Muzeum Prachaticka nebo navštivte divadelní představení v Městském divadle Prachatice.

Strakonice:

  • Výlet do přírody: Projděte se po Šumavě, navštivte Národní park Šumava nebo zamiřte na výlet k hradu Strakonice. Sportovní aktivity: Vyrazte na pěší túru po turistických stezkách v okolí Strakonic, zajezděte si na kole po cyklostezce podél Otavy nebo si zahrajte fotbal v areálu TJ Lokomotiva Strakonice. Kulturní zážitky: Prozkoumejte Muzeum středního Pootaví ve Strakonicích nebo navštivte divadelní představení v Divadle Pod Lampou.

Další okresy:

V dalších okresech najdete podobné možnosti zábavy, jako jsou výlety do přírody, sportovní aktivity a kulturní zážitky. Stačí si jen najít informace o konkrétním okrese, který vás zajímá.

Nezapomeňte, že i s nízkým rozpočtem se dá s dětmi zažít spousta zábavy! Stačí jen trocha fantazie a chuti vyrazit ven.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz