Hlavní obsah
Názory a úvahy

Odpověď na článek Češi slaví titul, na dlouhou dobu nejspíš naposled

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Reakce na článek Češi slaví titul, na dlouhou dobu nejspíš naposled

Článek

Autor článku Marek Drozd se řadí k dalším neúspěšným věštcům, kteří tady napsali články před finálovým zápasem se Švýcarskem. Podle těchto rádoby odborníků jsme neměli mít šanci a finále hokejového zápasu prohrát. Myslím si, že teď je jim trochu trapně za tyto předpovědi podle statistiky.

Marek Drozd zhodnotil naše účinkování, ale budoucnost vidí černě. Hlavně z jednoho důvodu. Nemáme tolik kvalitních hokejistů v NHL jako jiné země. Dobře, kde je záruka, že když se mužstvo sestaví převážně z hráčů, kteří hrají v NHL, tak je zaručený úspěch? I když to budou špičkoví hráči, nemusí to prostě klapat. Švédové měli v mužstvu 18 hráčů z NHL, žádná ořezávátka a mají jen bronz. Podobně na tom byla Kanada a USA. Naši měli z NHL jen sedm hráčů. Třináct hráčů z domácí extraligy. A tito hráči, troufám si říci, konkurovali těm z NHL.

Jak to posuzuje Marek Drozd, to jsou jen papírové předpoklady. Ono se totiž musí sejít spousta věcí, aby vše klaplo. Například hvězdy nesmí hrát jen na své triko a musí se podřídit taktice, kolektivu, hrát bojovně, obětavě atd. Jen málo špičkových hráčů dokáže to, co předvedly ty naše hvězdy. Potlačit svoje ego, vytvořit dobrou partu, hlavně soudržnost, hrát srdcem a hrát na hranici svých možností. Myslím si, že naši hokejisti splnili vše, co jsem zde vyjmenoval. Další, kdo takhle hrál, byli Švýcaři. U jiných jsem tohle postrádal. Přehnané sebevědomí, projev hokejové nadřazenosti podporovaný hokejovými experty a dalšími potom vede k neúspěchu favorizovaných mužstev.

Nikdo neví, co bude za rok. Vyrůstají noví nadějní hráči, kteří zapadnou dobře do národního mužstva a může být pokračování hokejové pohádky. Já bych to v žádném případě neviděl tak černě, jako pan Drozd. Ještě chci připomenout Nagano. Sešlo se tam to nejlepší, co hrálo hokej. Kdo, pane Drozd, počítal s námi. Nikdo. Všem jsme vytřeli zrak. A Kanada tam měla to nej. Takže to jsou vždycky jen předpoklady a ono je to nakonec všechno jinak. To je na tom sportu to krásné, že nic není předem zaručené, nalajnované a o překvapení není nouze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz