Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kauza P. Diddyho vrhá nové světlo na Justina Biebera: Stal se obětí zneužívání?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lou Stejskal, CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Justina Biebera známe jako problémového mladíka. Když se nyní vynořují děsivá obvinění proti jeho bývalému mentorovi P. Diddymu, musím se zamyslet: Nejsme na Justina až moc přísní?

Článek

Z 30letého kanadského zpěváka Justina Biebera je dnes hrdý otec, který se soustředí na svou rodinu a který hodil svět showbyznysu na vedlejší kolej. Kauza amerického producenta a rappera Seana Combse alias P. Diddyho (vazebně stíhaného kvůli obchodování s lidmi a sexuálně trestným činům), v níž chtě nechtě figuruje spolu s dalšími celebritami i Justin Bieber, však na tohoto mladého zpěváka vrhá úplně jiné světlo.

Foto: watchwithkristin, CC BY-SA 2.0, Wikimedia Commons

Sean Combs alias P. Diddy.

P. Diddy a Justin Bieber: Opravdu to bylo tak nevinné?

Zpátky do roku 2008. Justinu Bieberovi bylo pouhých 14 let, když jej producent Scooter Braun objevil na YouTube. Následně si jej vzal pod svá křídla Usher, a tím se Justinovi otevřely dveře do světa slavných – jeho mentorem se poté stal P. Diddy. Bieberovi bylo pouhých 15 let, když se začal objevovat po Diddyho boku i na nechvalně známých Diddyho večírcích zvaných White Parties. Pro tak mladého kluka to vypadalo jako splněný sen. Zatímco navenek tyto večírky působily jako luxusní zábava pro celebrity, jejich večerní a noční pokračování zvané Freak Off (v překladu Šílenost) bylo plné alkoholu, drog, nahoty a neřestí. Takže nic pro náctiletého.

Na jednom starém videu P. Diddy dále říká: „Je to 15letý sen. Mám ho na 48 hodin a nebudu prozrazovat, co děláme. Ale určitě to bude divoké.“ V té době to vypadalo jako nevinné žertování, ale dnes – po obviněních, kterým P. Diddy čelí – toto video působí dost znepokojivě a zpěvákovy fanoušky přivádí k otázce, zda nebyl Justin v mládí zatažen do něčeho, do čeho neměl.

Odsoudili jsme Justina moc rychle?

Možná si pamatujete, jak Justin Bieber v letech 2013–2014 vyváděl. Snad každý bulvární titulek vypovídal o jeho problémech se zákonem, večírcích a divokém chování, za což ho většina lidí odsoudila. Teď, když prasklo, co se dělo v jeho okolí, se ukazuje, že možná potřeboval víc pochopení než kritiky.

Část Justinovy písně Lonely z roku 2011 například v překladu zní: „Všichni viděli, že jsem nemocný, a nikdo se nestaral.“ Tenhle text dostává nový význam. Bieber nebyl jenom „problémový kluk“ – možná byl spíš mladý člověk, který se snažil najít cestu ve světě, kde mu nikdo pořádně nerozuměl.

A co třeba ta zvláštní interakce s Diddym, která proběhla o několik let později? V jednom videu zveřejněném na YouTube si podávají ruce, P. Diddy se ptá: „Všechno dobrý? Prodáváš arény, co?“ Ale tón jeho hlasu a to, jak Justin vypadá, působí hodně zvláštně. Jako by se Justin snažil vyhnout dalšímu kontaktu, zatímco Diddy zjevně očekával, že jejich vztah bude pořád stejný. Něco tam prostě nesedí.

Justin Bieber se dnes soustředí hlavně na rodinu

Zpátky do současnosti. Justin Bieber teď prožívá úplně jinou fázi života. Se svou manželkou Hailey přivítali v srpnu 2024 na světě syna Jacka Blues, Justin se rozhodl soustředit na rodinu a vypořádat se se svými psychickými problémy. Zatímco se Diddyho skandál rozplétá, Justin Bieber se od tohoto chaosu snaží držet dál. Přesto ale otázkou zůstává, jak moc minulost ovlivnila jeho dospívání a jaká břemena s sebou od té doby nese. Čas ukáže.

Zdroj:

https://www.standard.co.uk/culture/music/what-relationship-justin-bieber-p-diddy-b1183629.html

https://www.marieclaire.com.au/news/celebrity/justin-bieber-p-diddy/

https://www.nzherald.co.nz/entertainment/sean-combs-resurfaced-video-shows-diddy-spending-weekend-with-teenaged-justin-bieber/GW5QSGR32ZCH5HNGDBN3QODUBY/

https://www.hellomagazine.com/celebrities/720564/justin-bieber-sparks-concerns-as-he-showcases-trim-physique-amid-p-diddy-scandal/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz