Hlavní obsah
Satira

Kdyby byl Columbo doktor - pokračování

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Linda Dlouhá

Cožpak sluncem zalitá voda, mosty, zeleň a věže - i skvělé lidi máme!

Kdyby byl Columbo doktor, možná by se jednoho dne dopracoval až k syndromu vyhoření. To by mohlo podmiňovat jeho náhlou účast v diskuzích na sociálních sítích. Jak dlouho by diskutoval?

Článek

Nepochopením či málo důkladným přečtením pravidel spolupráce a snad později i díky svým názorům by se možná náš doktor Columbo octnul časem hlavně na „bezdomovských“ stránkách. Vybaven přesvědčením, že pravda a láska vždy nakonec zvítězí, psal by jeden příspěvek a článek za druhým, bez ohledu na svoji téměř neexistující sledovanost.

Během své vydařené, méně vydařené i nevydařené literární tvorby by na sebe Columbo postupně prozradil téměř vše. Snad by najednou dospěl až ke konstatování, že cestou světem slýchal o svých diagnózách, z nichž vždy jedna vylučovala ty zbývající a ta poslední a snad i konečná byla roztomilou třešničkou na pomyslném dortu z nich. Ano, pane Jungu - Columbo by údajně byl váš neurotik typu hochštapler! Vůbec by ani nevadilo, že se směje svým vlastním potrhlým vtipům:

Pokud se při pádu zraní psychicky nemocný člověk, oznámí nehodu svému psychiatrovi a ten ho vyzve, aby šel přemýšlet, proč se mu úraz stal. Praští-li sebou tvor normální, vyrazí na chirurgii a vejde tam se slovy „Jsem vůl!“

Na kongresu Škodovek přednáší jeden z jejich starších typů a důrazně varuje: „Vážené přítomné, je nutné na sobě neustále pracovat! Nesmíme zapomínat, že v každé z nás dřímá dvoutakt a mohl by se ujmout jízdy, až pojedeme na Javor!“

Pochybuji, že bychom se dopátrali tajemné paní Columbové. Přesto tuším, kde by se asi náš Columbo právě teď pohyboval - opaloval by se u jednoho z překvapivě čistých rybníků. Na sobě tmavé brýle, slušivé plavky, v tašce deodorant - bestseller od známého módního návrháře. Zatímco by si v poloze na břiše se zájmem listoval v odborném časopisu, kolem jeho deky by nenápadně korzovaly vlasaté a nohaté slečny. Paní Columbová by se s klidem opalovala vedle Columba - pokud by byla. Ostatně - nestalo se, že by Columbo popřel její existenci!

Kdyby byl Columbo doktor, odskočil by si najednou někam, kde to rozmanitě žije. Zjistil by, že když třeba hledá, ke svým vlastním, i další uši pro své oblíbené zpěváky, ony se najdou, jenom třeba ne hned! V okamžiku, kdy by si nastřádal, co potřeboval, uviděl by v zrcadle svůj vybledlý baloňák. Napadlo by ho, že potřebuje nový a hlavně, proč si ho vlastně už dávno nekoupil?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám