Hlavní obsah

Šest pravidel Arnolda Schwarzeneggera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Lubomír Kirman

Šest pravidel Arnolda Schwarzeneggera

Arnold Schwarzenegger na konferenci zabývající se motivací a úspěchem řekl. Lidé se mě často ptají, jak jsem dosáhl svého úspěchu. Je to dodržováním jednoduchých pravidel.

Článek

Arnold Schwarzenegger byl požádán, aby vystoupil na konferenci zabývající se motivací a úspěchem.

Na konferenci řekl.

„Lidé se mě často ptají, jak jsem dosáhl svého úspěchu. Je to dodržováním některých pravidel.“

Pravidlo jedna.

VĚŘTE SAMI V SEBE. Nejdůležitější je, že se musíte opravdu, ale opravdu zamyslet nad tím, kým chcete být. Ne čím, ale kým. Teď nemluvím o tom co chtějí vaši rodiče a učitelé, ale co chcete vy. Mluvím o tom co vás dělá šťastným bez ohledu na to, jak šílené se to může zdát ostatním. Číslo jedna je tedy věřit v sebe a neohlížet se na to co si myslí ostatní.

Pravidlo dvě.

PORUŠUJTE PRAVIDLA. Pravidla nás v životě svazují ve všem. Neříkám, aby jste porušovali zákon, říkám porušujte pravidla. Je nemožné nejít se stádem nebo být pravý originál, pokud se chováte přehnaně slušně a nechcete porušovat pravidla. Musíte myslet kreativně, to je to v co věřím. Jaký má život smysl, pokud chcete být pouze jako ostatní a vyhýbat se obtížím? Jediná cesta kterou jsem kdy něco dosáhl byla porušováním pravidel.

Pravidlo tři.

NEBOJTE SE SELHÁNÍ. U všeho, o co jsem se kdy pokusil, jsem byl ochoten selhat. Nemůžete vždycky vyhrát ,ale nebojte se dělat rozhodnutí. Nemůžete se nechat paralyzovat strachem, neúspěchem nebo nevěnovat problému veškeré úsilí. Stále posouváte svá limity protože věříte v sebe sama a ve svou vizi, a víte že je to správná cesta a úspěch se dostaví. Takže se nebojte selhání.

Pravidlo čtyři.

Dostáváme se k pravidlu číslo čtyři, které zní. IGNORUJTE POCHYBOVAČE. Myslím tím, jak často slýcháte „Tohle, nebo tamto nezvládneš. Tohle se ještě nikomu nepovedlo.“ Miluji ,když někdo řekne, že se to ještě nikomu nepovedlo, protože pokud to dokážu já, znamená to že jsem první komu se to povedlo. Takže nevěnujte pozornost lidem kteří říkají, že je to nemožné. Slovo nemožné pro mě neexistuje. Poslouchám pouze sebe a říkám DOKÁŽU TO.

Pravidlo čtyři.

Dostávám se k pravidlu čtyři, které je ze všech nejdůležitější. DEJTE DO TOHO VŠECHNO. Vydejte ze sebe to nejlepší. Muhammed Ali, jeden z mých velkých hrdinů v sedmdesátých letech skvěle odpověděl na otázku. Kolik sedů-lehů děláte? Nevím, odpověděl. Začínám to počítat, až když to začíná bolet. Protože až pak to dává smysl. To je to, co z vás dělá skutečného šampióna. Takhle to je se vším. Bez bolesti ničeho nedosáhnete. Mezitím co si užíváte života nebo se jen tak poflakujete někdo jiný tvrdě pracuje. Někdo další se vzdělává někdo vítězí. Tohle si zapamatujte. Bez tvrdé práce vítězství nedosáhnete. Žádné z mých pravidel pro úspěch nebude fungovat, pokud do toho nedáte všechno.

Pravidlo šest.

Poslední pravidlo, které je taky velmi důležité, je DÁVEJTE ZPÁTKY. Jakoukoli cestu si v životě zvolíte, vždy si musíte najít čas vrátit něco zpět. Dejte zpátky něco své komunitě, vraťte něco státu nebo zemi. Něco vám řeknu. Podat ruku a pomoci lidem vás uspokojí více než cokoli jiného, čeho jste dosáhli. Zapamatujte si těchto šest pravidel.“

VĚŘRE SAMI V SEBE

PORUŠUJTE PRAVIDLA

NEBOJTE SE SELHÁNÍ

IGNORUJTE POCHYBOVAČE

DEJTE DO TOHO VŠECHNO

DÁVEJTE ZPÁTKY

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz