Hlavní obsah
Sport

Proč by se Ivan Hašek měl stát trenérem reprezentace?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Facebook Ivan Hašek

Jméno Ivana Haška jako trenéra reprezentace se objevuje na veřejnosti již mnoho let, vždy když končil Karel Jarolím, Pavel Vrba nebo Michal Bílek. Proč?

Článek

Protože se se jedná o trenéra, který se prosadil jak v Čechách, tak i v zahraničí. Kolik dnes máme trenérů, kteří trénují v zahraničím klubu mimo Slovensko? Jednoho Marcel Lička, který trénuje v Rusku, kam úspěšní evropští trenéři nyní moc nespěchají.

Lze namítnout, že nějakou dobu nikde netrénoval a některá jeho angažmá nedopadla úplně nejlépe. Zde se hned nabízí paralela s Ivanem Hlinkou, ten také neměl před angažmá u hokejové reprezentace ty nejlepší výsledky a ani po Naganu už žádný větší úspěch jako trenér nezaznamenal.

Reprezentační kolektiv potřebuje do svého čela především silnou a ve fotbalovém prostředí respektovanou osobnost, která ho zase dá dohromady, aby si ani ty největší hvězdy nedovolili před důležitým zápasem vyrazit na flám, který se protáhne až do ranních hodin. A nebo se chovat při motivačním projevu trenéra tak, jak na videu, které uniklo s porady trenéra Šilhavého.

Jsem si jistý, že kdyby reprezentaci, trénoval Ivan Hašek, tak by se to nestalo.

Jako byl Ivan Hlinka i Ivan Hašek je schopen rychle najít po světě ty nejlepší hráče a namotivovat je tak, aby vytvořili jeden tým, což je jedna z nejdůležitějších vlastností fotbalového reprezentačního trenéra.

Už v minulosti Ivan Hašek prokázal i umění najít si schopné asistenty. Karel Jarolím nebo Jaroslav Veselý současný trenér Bohemians jsou toho důkazem.

Hlavní důvod

Hráči k němu budou vzhlížet, ne kvůli jeho úspěchům, které měl jako hráč nebo trenér, ale kvůli tomu, jak zvládl svůj život po ukončení kariéry. Toho se bojí každý aktivní fotbalista. Vhodným investováním během své fotbalové kariéry a po ní dosáhl toho, že je dnes na platu trenéra naprosto nezávislý. Proto ho při své práci neovlivní zájmy jednotlivých klubů, agentů, funkcionářů svazu a nikoho dalšího, kdo se pohybuje ve fotbalovém prostředí.

Takových trenérů v Čechách moc není a jeho úrovni žádný!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz