Článek
Ingredience:
- 500 g vařených studených brambor (varný typ C)
- 300 g hrubé mouky
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 1 lžička soli
500 g vařených brambor oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme 300 g hrubé mouky, 3 lžíce mléka, 1 vejce a sůl. Ručně důkladně vypracujeme v těsto.
Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme šišky. Knedlíky mají mít v průměru okolo 5 cm. Pokud je těsto příliš řídké tak přidáme ještě trochu mouky. Záleží na konzistenci koupených brambor.

Válení knedlíků
Knedlíky pozvolna vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut.

Vaření knedlíků
Po uvaření knedlíky ihned podáváme nakrájené jako přílohu například k masu.

Bramborové knedlíky