Hlavní obsah
Jídlo a pití

Domácí bramborový knedlík recept

Foto: Lukáš Korec

Recept na rychlý a jednoduchý bramborový knedlík, který se zaručeně povede. Je lepší, když jsou brambory uvařené den dopředu. S těstem se pak mnohem lépe pracuje a mají lepší konzistenci.

Článek

Ingredience:

  • 500 g vařených studených brambor (varný typ C)
  • 300 g hrubé mouky
  • 3 lžíce mléka
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli

500 g vařených brambor oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme 300 g hrubé mouky, 3 lžíce mléka, 1 vejce a sůl. Ručně důkladně vypracujeme v těsto.

Na pomoučeném vále těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme šišky. Knedlíky mají mít v průměru okolo 5 cm. Pokud je těsto příliš řídké tak přidáme ještě trochu mouky. Záleží na konzistenci koupených brambor.

Foto: Lukáš Korec

Válení knedlíků

Knedlíky pozvolna vaříme v osolené vodě přibližně 20 minut.

Foto: Lukáš Korec

Vaření knedlíků

Po uvaření knedlíky ihned podáváme nakrájené jako přílohu například k masu.

Foto: Lukáš Korec

Bramborové knedlíky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Bramborové knedlíky

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz