Článek
Ingredience:
- vepřové koleno
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 1 lžičku soli
- 1 cibule
- MARINÁDA:
- 200 ml černého piva
- 1/2 lžíce tymiánu
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1/2 lžíce grilovacího koření
- 1/2 lžíce uzené papriky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/2 lžíce worcesterské omáčky
- 1 lžíce pálivého kečupu
- 1 lžíci medu
Vepřové koleno dáme do hrnce, přidáme 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 rozkrojenou cibuli, 1 lžičku soli a zalijeme vodou aby bylo koleno potopené. Vaříme pod poklicí na mírném varu podle velikosti kolena do měkka což trvá 2 až 3 hodiny. Musí být celou dobu pořád potopené.

Vaření vepřového kolena
Na marinádu smícháme 200 ml černého piva, 1/2 lžíce tymiánu, 1 lžíci sušeného česneku, 1/2 lžíce grilovacího koření, 1/2 lžíce uzené mleté papriky, 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci pálivého kečupu, 1 lžící medu a 1/2 lžičky soli.
Vařené koleno přendáme do pekáčku a nařízneme kůži do kříže. Přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu a během pečení několikrát poléváme marinádou z pekáčku.

Pečení vepřového kolena
Jako příloha k pečenému kolenu je hořčice, strouhaný křen, kyselé okurky a chleba.

Vepřové koleno s křenem a hořčicí






