Hlavní obsah
Jídlo a pití

Pečené vepřové koleno recept

Foto: Lukáš Korec

Pokud si chcete opravdu pochutnat, tak vyzkoušejte náš recept na pečené vepřové koleno. V postupu se dozvíte celý recept na pečené koleno, krok za krokem.

Článek

Ingredience:

  • vepřové koleno
  • 2 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 lžičku soli
  • 1 cibule
  • MARINÁDA:
  • 200 ml černého piva
  • 1/2 lžíce tymiánu
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1/2 lžíce grilovacího koření
  • 1/2 lžíce uzené papriky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce worcesterské omáčky
  • 1 lžíce pálivého kečupu
  • 1 lžíci medu

Vepřové koleno dáme do hrnce, přidáme 2 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 1 rozkrojenou cibuli, 1 lžičku soli a zalijeme vodou aby bylo koleno potopené. Vaříme pod poklicí na mírném varu podle velikosti kolena do měkka což trvá 2 až 3 hodiny. Musí být celou dobu pořád potopené.

Foto: Lukáš Korec

Vaření vepřového kolena

Na marinádu smícháme 200 ml černého piva, 1/2 lžíce tymiánu, 1 lžíci sušeného česneku, 1/2 lžíce grilovacího koření, 1/2 lžíce uzené mleté papriky, 1 lžíci sójové omáčky, 1/2 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíci pálivého kečupu, 1 lžící medu a 1/2 lžičky soli.

Vařené koleno přendáme do pekáčku a nařízneme kůži do kříže. Přelijeme marinádou a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 1 hodinu a během pečení několikrát poléváme marinádou z pekáčku.

Foto: Lukáš Korec

Pečení vepřového kolena

Jako příloha k pečenému kolenu je hořčice, strouhaný křen, kyselé okurky a chleba.

Foto: Lukáš Korec

Vepřové koleno s křenem a hořčicí

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz