Hlavní obsah
Jídlo a pití

Pečené vepřové plátky s bramborami a cibulí recept

Foto: Lukáš Korec

Dokonalé jídlo z jednoho plechu, to jsou pečené vepřové plátky s bramborami a cibulí. Příprava je tak opravdu jednoduchá a během chvíle máte hotové kompletní jídlo.

Článek

Ingredience:

  • plátky vepřové pečeně (1 cm silné)
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • anglická slanina
  • česnek
  • cibule
  • brambory
  • olej
  • kmín celý
  • tatarská omáčka, kečup…

Naklepané plátky vepřové pečeně (silné 1 cm) dáme na pečící papír, osolíme, opepříme a potřeme z horní strany plnotučnou hořčicí.

Foto: Lukáš Korec

Vepřové plátky s hořčicí.

Na hořčici přidáme plátkovou anglickou slaninu, cibuli a česnek.

Foto: Lukáš Korec

Plátky vepřové pečeně recept.

Nakonec přidáme nakrájené brambory na plátky a můžeme je dát i okolo masa. Brambory pokapeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.

Foto: Lukáš Korec

Vepřové maso s brambory.

Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 40 minut. Poté ihned podáváme.

Foto: Lukáš Korec

Pečené vepřové maso v troubě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz