Článek
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 50 g cukr moučka
- špetka soli
- 10 g droždí
- 45 ml oleje
- 130 ml vlažného mléka
- 125 g polotučného tvarohu
- 20 g cukr krystal
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- povidla
- mandle
- rozinky
- borůvky
- cukr krystal
Smícháme 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 50 g cukru moučka, špetku soli, 10 g droždí, 45 ml oleje, 130 ml vlažného mléka a vše důkladně promícháme a necháme v teple kynout 1 hodinu.
Těsto po vykynutí vyválíme na pomoučeném vále na placku zhruba 3 mm tlustou. Hrnečkem vykrajujeme koláčky které skládáme na pečící papír.

Těsto na domácí koláčky.
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
 Smícháme 125 g polotučného tvarohu, 20 g cukru krystal, 1/2 pytlíku vanilkového cukru.
Část koláčků potřeme tvarohovou náplní a přidáme rozinky, část povidly a přidáme mandle, nebo borůvky které posypeme cukrem krystal.

Domácí kynuté koláčky recept.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 13 minut.






