Článek
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 20 g droždí
- 250 ml vlažné vody
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru krupice
- 40 g Hera na pečení
Do vlažné vody přidáme droždí, 1 lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek což trvá asi 20 minut. K mouce přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru na pečení, lžičku soli, vzešlý kvásek a důkladně promícháme a vypracujeme těsto.

Těsto na domácí rohlíky
Těsto je zapotřebí hníst alespoň 8 minut v kuse. Poté necháme na teplém místě pod utěrkou těsto alespoň 1 hodinu kynout.

Hnětení těsta na rohlíky
Poté těsto rozdělíme na 5 – 6 stejných dílů. Každý díl vyválíme do trojúhelníku (ale nesmí se podsypat moukou protože rohlík by pak nedržel pohromadě). Z trojúhelníků srolujeme rohlíky.

Těsto na rohlíky

Domácí rohlíky
Zavinuté rohlíky dáme na plech s pečícím papírem a pod utěrkou necháme ještě hodinu na teplém místě kynout. Poté rohlíky potřeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 250 stupňů na cca 13 minut. Během pečení rohlíky kontrolujeme.

Rohlíky v troubě
Po vyndání z trouby rohlíky opět potřeme vodou a přendáme na mřížku kde je necháme vychladnout.

Pečené domácí rohlíky