Hlavní obsah

Domácí rohlíky recept

Foto: Lukáš Korec

Zkuste recept na domácí rohlíky a uvidíte že přestanete pečivo kupovat. Upéct domácí rohlík není vůbec složité jak si mnoho lidí myslí. Postupujte krok za krokem podle návodu a úspěch je zaručený.

Článek

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 20 g droždí
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru krupice
  • 40 g Hera na pečení

Do vlažné vody přidáme droždí, 1 lžičku cukru a důkladně rozmícháme. Na teplém místě necháme vzejít kvásek což trvá asi 20 minut. K mouce přidáme rozpuštěnou a vychladlou Heru na pečení, lžičku soli, vzešlý kvásek a důkladně promícháme a vypracujeme těsto.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na domácí rohlíky

Těsto je zapotřebí hníst alespoň 8 minut v kuse. Poté necháme na teplém místě pod utěrkou těsto alespoň 1 hodinu kynout.

Foto: Lukáš Korec

Hnětení těsta na rohlíky

Poté těsto rozdělíme na 5 – 6 stejných dílů. Každý díl vyválíme do trojúhelníku (ale nesmí se podsypat moukou protože rohlík by pak nedržel pohromadě). Z trojúhelníků srolujeme rohlíky.

Foto: Lukáš Korec

Těsto na rohlíky

Foto: Lukáš Korec

Domácí rohlíky

Zavinuté rohlíky dáme na plech s pečícím papírem a pod utěrkou necháme ještě hodinu na teplém místě kynout. Poté rohlíky potřeme vodou a dáme do předehřáté trouby na 250 stupňů na cca 13 minut. Během pečení rohlíky kontrolujeme.

Foto: Lukáš Korec

Rohlíky v troubě

Po vyndání z trouby rohlíky opět potřeme vodou a přendáme na mřížku kde je necháme vychladnout.

Foto: Lukáš Korec

Pečené domácí rohlíky

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz