Hlavní obsah

Hranolky v troubě z čerstvých brambor recept

Foto: Lukáš Korec

Vyzkoušejte jednoduchý recept na domácí hranolky pečené v troubě, které chutnají mnohem lépe než kupované mražené. Podáváme jen tak, nebo jako přílohu k masovým pokrmům.

Článek

Ingredience:

  • brambory
  • olej
  • sůl
  • pepř

Syrové brambory oloupeme a omyjeme pod vodou. Poté nesmíme zapomenout brambory osušit utěrkou. Z každého bramboru krájíme tenké hranolky zhruba o tloušťce 1 × 1 cm.

Foto: Lukáš Korec

Domácí hranolky

Vkládáme na plech na pečící papír. Jednotlivé hranolky by se neměli vůbec dotýkat. Jen lehce zakápneme olejem. Nakonec osolíme a také hranolky lehce opepříme.

Foto: Lukáš Korec

Domácí hranolky

Pečeme v troubě předehřáté na 220 stupňů zhruba 30 minut. Pravidelně hranolky kontrolujeme zdali už nejsou hotové.

Foto: Lukáš Korec

Pečené hranolky v troubě

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám