Článek
Ingredience:
- olej
- 500 g vepřové kotlety plátky 1 cm
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 5 kuliček jalovce
- sůl, pepř
- 3 stroužky česneku
- 2 malé cibule
- sladká mletá paprika
- 5 větších brambor
- kmín celý
Pekáč do trouby vymažeme olejem. Přidáme vepřové kotlety a potřeme je plnotučnou hořčicí. Osolíme, opepříme a přidáme 5 kuliček jalovce, 3 stroužky česneku nakrájené na plátky a 2 menší cibule nakrájené na kolečka.

Pečené vepřové maso
Vše zalijeme vodou aby bylo maso potopené a posypeme sladkou mletou paprikou. Nahoru naskládáme brambory, které jemně potřeme olejem, osolíme a posypeme celým kmínem.

Pečené maso s brambory
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 70 minut. Během pečení kontrolujeme aby se nevyvařila voda. Poté ihned podáváme.

Brambory pečené na masu