Článek
Ingredience:
- olej
- 1 cibule
- 350 g gothaje
- 2 prolisované stroužky česneku
- mletý pepř
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1/2 lžičky sušené bazalky
- 1 lžička plnotučné hořčice
- 2 lžíce sójové omáčky
- 800 g loupaných krájených rajčat v plechovce (2 x plechovka 400 g)
- 4 lžičky cukru krystal
- 1 lžička rajčatového protlaku
- 500 g těstovin (váha před vařením)
- sýr
- petrželka
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli.

Smažená cibule
Přidáme 350 g nakrájeného gothaje na kostičky a 1 minutu smažíme.

Smažený gothaj
Poté přidáme 2 prolisované stroužky česneku, mletý pepř, 1/2 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky sušené bazalky, 1 lžičku plnotučné hořčice, 2 lžíce sójové omáčky, 800 g loupaných krájených rajčat v plechovce (2× plechovka 400 g), 4 lžičky cukru krystal, 1 lžičku rajčatového protlaku (nemusí být), a vaříme 20 minut. Směs krásně zhoustne. Nakonec popřípadě dosolíme.

Rajčatová směs na špagety
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.

Vaření těstovin
Při servírování špagety posypeme nakrájeným sýrem a petrželkou.

Špagety s rajčaty a sýrem