Článek
TĚSTO NA 2 FRGÁLY:
- 250 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 45 g cukr krupice
- špetka soli
- 10 g droždí
- 45 ml oleje
- 130 ml mléka
- TVAROHOVÁ NÁPLŇ NA 2 FRGÁLY:
- 250 g vanička polotučného tvarohu
- 40 g cukr krystal
- 1 vanilkový cukr
- DROBENKA NA 2 FRGÁLY:
- 110 g hladké mouky
- 55 g másla
- 55 g cukru krupice
- špetka soli
- BORŮVKY NA 2 FRGÁLY:
- 400 g borůvek (200 g na jeden frgál)
Na 2 frgály dáme do mísy 250 g hladké mouky, 2 žloutky, 45 g cukru krupice, špetku soli, 10 g droždí, 45 ml oleje a 130 ml mléka. Vypracujeme hladké těsto které necháme pod utěrkou na teplém místě hodinu kynout.

Těsto na frgály
Mezitím si připravíme tvarohovou náplň smícháním 250 g vaničkového polotučného tvarohu, 40 g cukru krystal a 1 vanilkový cukr. Tuto směs důkladně dohladka rozmícháme.

Tvarohová náplň na koláče
Na drobenku budeme potřebovat 110 g hladké mouky, 55 g cukru krupice, špetku soli a 55 g másla. Rukou vypracujeme ve hmotu kterou pak budeme moct koláče posypat v podobě drobenky.

Drobenka recept
Pomoučíme vál a nakynuté těsto rozdělíme na dva kusy. Z každého kusu vyválíme placku cca 30 cm. Tu pak přendáme na pečící papír na plech.

Těsto na frgály
Na polovinu těsta natřeme půlku tvarohové směsi, na druhou polovinu těsta dáme půlku borůvek. Nakonec posypeme drobenkou.

Domácí koláče
Pečeme v předehřáté troubě na 220 stupňů cca 14 minut.

Domácí koláče z trouby