Hlavní obsah
Lidé a společnost

Byl Michael Jackson pedofil? Záznamy FBI a výpovědi svědků to neprokazují

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: By Georges Biard, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=9664910

Michael Jackson

Sama jsem byla na rozpacích, zda tím, že poslouchám hudbu Michaela Jacksona, nepodporuji monstrum. V článku nabízím další pohled na těžká obvinění, která zesnulého zpěváka obklopují.

Článek

Odpověď na to, co si o Jacksonovi myslíte, nechám na vás, při tvorbě článku jsem se však věnovala studiu těch nejčistčích zdrojů, soudním výpovědím, výpovědí svědků, lidem ze zpěvákova okolí a studiu materiálu složek FBI. Žádné konspirační weby ani bulvární titulky mě v tu chvíli nezajímaly, chtěla jsem najít ta surová fakta, o která bych se mohla opřít a sestavit článek, který ve výsledku poskytuje na zpěváka jiný pohled, než jsem čekala.

Těžké dospívání

Michael Jackson neměl typické dětství, prošel těžkou formou psychického a fyzického zneužívání ze strany otce. Ten jej bil, když pokazil taneční kroky, odmalička syna trénoval na to, aby se z něj stala hvězda. „Zabiješ je, přestaň,“ křičela tehdy na Josepha Jacksona matka. Děti se jej bály, bití bylo na denním pořádku.

„Jednou o půlnoci vyrazil dveře do mého pokoje, které jsem zamknul a donutil mě tam podepsat smlouvu,“ popsal Jackson s tím, že nesměl otci nikdy odporovat. Když se mu nechtělo zkoušet, bil jej páskem anebo šňůrou od žehličky. I proto měl podle známých zpěvák v dospívání problém říkat lidem „ne.“ Jedna ze sester Jacksona dokonce popsala, že ji měl otec i sexuálně zneužívat.

Vyjádření psychiatra

Michael Borack, forezní psychiatr z University of Cicinnati Medical School se studiem pedofilů zabývá, Jacksonovo chování označil za neodpovídající typickému profilu pedofila.

„Jeho excentrické chování není pro většinu pachatelů typické, většina pachatelů se chová normálně, je to spíše typ tichého souseda než podivína,“ uvádí psychiatr ve výše uvedeném zdroji s tím, že v domech pachatelů můžeme najít hračky, na které lákají děti, sami o ně ale zájem neprojevují.

Zdravotní sestra Michaela Jacksona přiznala, že vykazoval známky tzv. „age regression,“ psychického onemocnění, které pramení z traumatu v dětství, pacient se vrací do dětství, například v určité chvíli vymalovává omalovánky, vykazuje dětinské chování apod. Zda touto poruchou Jackson trpěl nevíme, že si s hračkami hrál a užíval si dětské aktivity, je však jasně vidět na mnoha archivních videích.

Obvinění

„V hotelovém pokoji na mě čekali čtyři agenti FBI a moje máma. Ta mi řekla, abych jim řekl, co se stalo. Nevěděl jsem, co tím myslí. Začali se ptát na věci týkající se sexu, jediné, co jsem jim řekl bylo to, že se zbláznili a že nebudu tvrdit, že mi Michael něco udělal jenom kvůli tomu, abychom z toho měli prachy,“ uvedl Aaron Carter v rozhovoru pro VladTV, který dále řekl, že jej do svědčení proti Jacksonovi tlačila matka.

Podobných svědků, kteří říkali, že je rodiče tlačili do toho, aby vznesli obvinění proti zpěvákovi a svezli se tak na vlně honu na čarodějnici, ze kterého se daly vydělat peníze, bylo více.

Leaving Neverland a obvinění

Wade Robson a James Safechuck stojí za dokumentem Leaving Neverland. V tom Robson tvrdí, že si uvědomil, že jej Michael Jackson zneužíval až ve svých třiceti letech, zřejmě měl trauma potlačit.

Zajímavé ovšem je, že zpěváka dříve bránil. Zlom nastal v roce 2011, kdy se snažil získat roli v představení Cirque du Soleil, které mělo sloužit jako pocta tehdy už zesnulému Jacksonovi. Roli však nezískal. Jen o rok později obvinil zpěváka ze sexuálního obtěžování.

Žaloby obou mužů smetl nakonec soud ze stolu, peníze získali alespoň z dokumentu, nevysoudili však nic. Robson také zapomněl dodat, že mu Jackson „sehnal holku,“ když jej seznámil se svou neteří Brandi, se kterou pak Wade chodil. Tu potom podvedl se zpěvačkou Britney Spears.

Macaulay Culkin

Wade se také nechal slyšet s tím, že v době, kdy byl pro Jacksona už moc „dospělý,“ měla jej „v posteli“ nahradit dětská herecká hvězda Macaulay Culkin. Ten však všechna taková tvrzení popřel a dodnes zpěváka hájí.

„Asi nechápete, jak vypadá třeba taková ložnice Michaela Jacksona, má dvě patra a tři koupelny. Ano, spal jsem tam,“ uvedl herec s tím, že se prakticky jednalo o obrovské apartmá. Děti se v ložnici nacházely, ovšem měli vědět rodiče, zpěvák měl spát dle vlastní výpovědi a výpovědi svědka na zemi…

Děti v ložnici

„Gavin (Gavin byl jeden z chlapců, který zpěváka později obvinil ze zneužívání, poz. red.) chtěl po Michaelovi, aby jej nechal spát u něj. Michael se na mě podíval, nevěděl, řekl, že se máme zeptat napřed mámy. On tvrdil, že se jí zeptali a souhlasila. Bylo mi to divné, Michael řekl, že to vyřešíme tak, že budu v pokoji s ním. Děti spaly v posteli a my dva na zemi,“ uvedl svědek v dokumentu Square One. Další svědkyně u soudu uvedla, že v době, kdy se mělo Gavinovo zneužití odehrát, nebylo dítě ani na pozemku. K soudu byl předvolán i Gavinův bratr, který později přiznal, že ve své výpovědi u soudu lhal…

Někteří přiznali, že lhali

Další dítě, které Jacksona obvinilo později přiznalo, že mu bylo řečeno, co má říkat. Na dotaz, odkud se tedy dozvědělo všechny podrobnosti o Jacksonově domě anebo těle. „Dostal je ode mě,“ uvedl Rodney Allen v rozhovoru. Zajímavostí je, že Allen sám dostal doživotí za pedofilii…

Dítě, které odstartovalo celý proces obvinění, která se začala postupně nabalovat, Jordan Chandler, později uvedl, že byl nucen lhát, krátce poté spáchal jeho otec sebevraždu. Jordan dlouho předtím s otcem nekomunikoval, ten k němu měl dokonce zákaz přiblížení, protože ho udeřil činkou a do očí mu nastříkal pepřový sprej a pokoušel se jej škrtit.

Zajímavé jsou i složky FBI. Podle těch totiž nebyly nalezeny v počítači zpěváka žádné známky dětské pornografie, zpěvák také nikdy nebyl za pedofilii odsouzen.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz