Hlavní obsah
Zdraví

AFT jako cesta k uzdravení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hovoříme-li o tom, že naše nemoci souvisejí s naší psychikou, bude vám blízká myšlenka, že nemoc je vnímána jako deformace energetických vzorců a že naše systémy přesvědčení, navyklé či očekávané chování, mají vliv na naše zdraví.

Článek

Chceme-li se uzdravit, musíme tyto vzorce rozpoznat a změnit. Připomíná vám to ono známé, že mnohé naše nemocí jsou psychosomatického původu?

V této souvislosti pak hovoříme o vlivu stresu na naše zdraví. Naše mysl rezonuje s určitými myšlenkami a emocemi a mozek na to reaguje. Opakovaně se vracíme ke stejnému hodnocení a perspektivám. Pohybujeme se tak v energetických polích, která vytvářejí energetický kontext – úroveň nebo hladinu a my se do toho pole nalaďujeme. Například když se stále litujeme, nebo když stále někoho nebo něco obviňujeme za své nezdary, nedokážeme být optimističtí. Pohybujeme se v kruhu – v jakémsi energetickém procesu a jen si přitahujeme události a nemoci, které jsou vlastní našemu vědomí. Cesta z toho ven vede přes transformaci myšlení:

Laicky řečeno, náš mozek funguje na podobném principu jako rozhlasový přijímač. Rozhlasové programy existují mimo nás, my si jen vybíráme a ladíme se na ty, které nás nějakým způsobem oslovují. Každý tak zažíváme individuální realitu – pamatujeme si minulost a používáme ji k pochopení naší současné situace i k předvídání budoucnosti. Hodnotíme, posuzujeme svět kolem nás, a to nás vede k specifickým pohledům na věci a dění kolem nás.

Někdo to prožívá s pocity hanby, viny, bezcennosti, úzkostlivosti, bezmoci, žalu, nebo strachů. Je třeba nejprve se soustředit na nepříjemné události a zážitky a vynést je na světlo, posvítit se na ně.

AFT, TTF či EFT jsou metody, které pomocí poklepů na určité body na těle stimulují meridiánový systém. AFT používá k tomu 24 bodů a poklepává se na meridiánové body v určitých sekvencích. Tím se mění energie v systémech našich orgánů a touto aktivací přes akupunkturní body se ovlivňuje mozek. Metoda AFT jde ještě dál. Za pomoci speciálních tónů, tzv. akutónů, se pak nežádoucí pocity rozpouštějí, vymazávají a mysl se při vzpomínce na minulost přelaďuje – pamatujeme si ji, ale při připomínce cítíme úlevu, vnímáme vnitřní klid, harmonii a víru v sebe sama.

AFT při tom pracuje s Mapou uvědomění. Sestavil ji Dr. David Hawkins, psychiatr, který spolu Linusem Paulingem, nositelem Nobelovy ceny, je spoluautorem Ortomolekulární psychiatrie. AFT pracuje také se svalovým testem. To jsou ale náměty na další povídání.

Metoda AFT je výsledkem práce neuropsychologa Kurta R. Eberta z Pensylvánie z USA. Kromě psychologie a psychiatrie se ve své práci opírá o další obory – biologii, kvantovou fyziku, metafyziku ale i studium mnoha náboženství. Inspirací pro jeho práci jsou díla např. Dr. Davida Böhma, Ruperta Scheldrake, Dr. Erica Kandela, Dr. Davida Hawkinse, Eckharta Tolleho, Carla Junga, Davida Hawkinse.

PhDr. Magdalena Lautnerová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám