Hlavní obsah
Víra a náboženství

Být duchovní

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Pro mne osobně vzorem duchovního člověka je babička Boženy Němcové. Připouštím, že se jedná o fikci, ale musím uznat, že tato žena byla „boží“.

Článek

Snad nejlépe na jejím příběhu jsem pochopila, že duchovnost je něco naprosto přirozeného a má co dočinění s moudrostí. Že to je čisté lidství vyjadřující duchovní zákony. Mnozí se jimi neřídíme, ale promlouvají k nám skrze naše svědomí.

Proto již samo setkání s babičkou Boženy Němcové bylo léčivé. Už svou přítomností nebo vzpomínkou na ni. Dělal-li člověk něco nepřístojného, mohla jej zastavit myšlenka „co by tomu řekla babička?“ V tom je podstata božství, která působí napříč časem a prostorem.

Proto jsou takové rozdíly mezi léčiteli. Jsou tací, kteří po absolvování nějakého ezoterického semináře chtějí hned začít naplňovat své ambice, a to pomáhat druhým lidem. Mají vnitřní nutkání - záměr pomáhat druhým. Léčit je. Toto jejich přání je zavádí ke snaze se plně tomu věnovat. Jde jim pak současně o jméno, uznání, slávu a pochopitelně i finanční odměny a přeceňují své léčitelské schopnosti. Mezi duchovností a ezoterikou je však rozdíl.

Duchovní člověk léčí světlem své duše. Je to proud kosmické energie, která vstupuje do druhého člověka a pomáhá mu se léčit. Dochází k synchronicitě mezi léčitelem a pacientem, kdy léčitel je tu pouze prostředníkem.

To také vysvětluje, proč někteří léčitelé se cítí po práci vyčerpaní. Ba mají i obavy, aby nemoci si ze svých pacientů nepřetáhli na sebe. A možná by stačilo uvědomit si, že neléčím já, ale jsem jen prostředníkem. Mezi nekonečnou moudrostí vesmíru nebo jednoduše řečeno Bohem. A tím Babička byla. Svojí laskavostí, pokorou, láskou k bližním.

Být zkrátka dobrým léčitelem je výsledkem dlouhého zrání, které se táhne i přes věky našich životů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám