Hlavní obsah
Zdraví

Ladění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

AFT, TTF či EFT jsou metody, které mají společné to, že pomocí poklepů na určité body na těle stimulují meridiánový systém. Používá se k tomu 24 bodů a poklepává se na ně v určitých sekvencích.

Článek

Tím se mění energie v systémech našich orgánů a touto aktivací přes akupunkturní body se ovlivňuje mozek.

Vysvětlením, proč to tak funguje, může být to, že nemoc je vnímána jako deformace energetických vzorců. Ty ovlivňují naše systémy přesvědčení, navyklé či očekávané chování. Chceme-li se uzdravit, musíme tyto vzorce rozpoznat a změnit. Připomíná vám to ono známé, že mnohé naše nemoci jsou psychosomatického původu? V této souvislosti pak hovoříme o vlivu stresu na naše zdraví. Naše mysl rezonuje s určitými myšlenkami a emocemi a mozek na to reaguje. Opakovaně se vracíme ke stejnému hodnocení a perspektivám. Pohybujeme se tak v energetických polích, která vytvářejí energetický kontext – úroveň nebo hladinu - a my se do toho pole nalaďujeme.

Každý tak zažíváme individuální realitu – pamatujeme si minulost a používáme ji k pochopení naší současné situace i k předvídání budoucnosti. Hodnotíme, posuzujeme svět kolem nás a to nás vede k specifickým pohledům na věci a dění kolem nás. Někdo to prožívá s pocity hanby, viny, bezcennosti, úzkostlivosti, bezmoci, žalu nebo strachu. Například když se stále litujeme nebo když stále někoho nebo něco obviňujeme za své nezdary, nedokážeme být optimističtí. Pohybujeme se v kruhu – v jakémsi energetickém procesu a jen si přitahujeme události a nemoci, které jsou vlastní těmto stavům vědomí.

V metodě AFT se kromě poklepů pracuje také s akutóny. V tom případě je třeba nejprve se soustředit na nepříjemné události a zážitky a na pocity, které při vzpomínce na ně máme. Je tedy potřeba traumatizující události vynést na světlo, posvítit si na ně. Za pomoci speciálních tónů, tzv. akutónů, se pak nežádoucí pocity rozpouštějí, vymazávají a mysl se při vzpomínce na minulost přelaďuje – při jejich připomínce cítíme úlevu, vnímáme vnitřní klid, harmonii a víru v sebe sama. Cesta z toho ven vede přes transformaci myšlení.

To ale jistě znáte i z jiných metod, které vedou k transformaci myšlení. V AFT se navíc při práci s klientem využívá svalový test a pracuje se při ní s Mapou uvědomění. Sestavil ji Dr. David Hawkins, psychiatr, který spolu s Linusem Paulingem, nositelem Nobelovy ceny, je spoluautorem Ortomolekulární psychiatrie.

Metodu AFT představil v České republice neuropsycholog Kurt R. Ebert z Pensylvánie v USA. Ve své práci se opírá o biologii, kvantovou fyziku, metafyziku. Zabýval se také studiem mnoha náboženství. Inspirací pro jeho práci mu jsou díla nař. Dr. Davida Bohma, Ruperta Scheldrake, Dr. Erica Kandela, Eckharta Tolleho a Carla Junga.

Nejvíce si cením toho, že nás seznámil s využitím Mapy uvědomění Davida Hawkinse. Je autorem publikací, které vyšly i v češtině - Moc versus síla, Pravda versus nepravda, Vzestup po úrovních vědomí a připravuje se kniha o léčení.

Jestli se vám to zdá být příliš složité, představte si, že náš mozek funguje na podobném principu jako rozhlasový přijímač. Rozhlasové programy existují mimo nás, my si jen vybíráme a ladíme se na ty, které nás nějakým způsobem oslovují a rezonují s námi. Navíc máme možnost kdykoliv si stanice přeladit.

Magdalena Lautnerová

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám