Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jedna z nás bude tvá poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

„Lidstvo musí války ukončit, jinak války ukončí lidstvo.“ John Fitzerald Kennedy

Článek

Mládí je revoluční. Stáří nostalgicky vzpomíná na staré „dobré“ časy. Otázkou je, co si z toho vzít? Žijeme ve 21. století a měli bychom tedy uvažovat progresivně. Pokrok se žene vpřed mílovými kroky a my musíme akceptovat, v jakém se nacházíme světě. Planeta se otepluje a v důsledku toho se zhoršuje životní prostředí. Zhoršuje se jak pro zvířata, tak pro nás. Přibližně jednomu milionu živočišných druhů hrozí vyhynutí.

Posloucháme ze všech stran jak a co dělat, abychom zpomalili a pokusili se odvrátit blížící se katastrofu. Minutová ručička hodin Posledního soudu se blíží k půlnoci.

A co dělá Homo sapiens? Zda-li pak si člověk zaslouží takové označení?

Podle mého názoru NE. Místo, aby veškerou snahu zacílil na to, co je nejdůležitější, neustále opakuje chyby z historie, ze které se, jak je vidno, vůbec nepoučil. Stále se dozvídáme, jak je nebezpečný plast, pesticidy, kadmium, olovo, rtuť, těžké kovy, arsen, chrom, nikl, atd. To vše se vyskytuje v ovzduší, ve vodě, v potravinách.

Co děláme proti tomu?

Proč se řeší kraviny? Když krávy prdí, vyprodukují prý 300 až 500 litrů metanu denně. Vedou se nesmyslné diskuze.

Když sleduji jen to, co se děje v našem státě.

Mám pocit, že v České republice je prioritou řešit genderovou identitu, řeší se legalizace sňatků homosexuálních párů a možnost adopce dětí těmito páry. Řeší se legalizace konopí, někdo vymyslel automaty s HHC bonbony a pak, světe, div se, ony si to koupily i děti? Vyhazují se peníze na prezidentské kampaně, opět se měnily názvy ulic. Je důležité, jestli se bude zmrzlina jmenovat ruská nebo raději ukrajinská, co s Koněvovým pomníkem, zda cyklisté mohou mít půl promile alkoholu v krvi či ne, byly tu i návrhy na změnu naší hymny. Vedou se žabomyší války, které nikam nevedou, akorát to stojí peníze.

Proč se nezmění legislativa? Proč se neupraví některé zákony, aby u nás bylo bezpečněji? Proč dosud neexistují tvrdé tresty za týrání zvířat? Proč je u nás nižší sazba za vraždu než za zpronevěru?

A opět nastala situace, kdy je a bude prioritou zbrojení a války. Zbrojení pomáhá ekonomice, proto se bude zbrojit a válčit.

Proč si lidé volí prezidenta podle toho, jak vypadá? Proč lidé nerozeznají, či nechtějí rozeznat pravdu od lži?

Zvířata se vlivem evoluce přizpůsobila, mnohá změnila svoje zvyky, zkrátka se stále učí. Proč to nedělá člověk?

Protože pro člověka vždy byly, jsou a budou prioritou peníze, majetek a bohatství. Lidem je jedno, kdo jim vládne. Chovají se jak stádo tupců.

Lidé jsou schopni se vzpamatovat až teprve tehdy, když nebudou mít co ztratit. Potom se v nich probudí síla se vzepřít. Vzpomenou si na to, že vlastenectví není jen pouhé slovo, že jim není lhostejná budoucnost jejich potomků. Možná se pak něco změní.

Nebude-li ovšem pozdě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz