Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nepřej si něco příliš, mohlo by se ti to splnit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: internet

Když jsem toto úsloví slyšela poprvé, vůbec jsem nechápala jeho význam.

Článek

Vždyť přece, když se mi budou plnit má přání, budu nejšťastnější člověk pod sluncem.

S přibývajícími léty však zjistíme, jak je toto rčení pravdivé.

Nedávno jsem četla článek, kdy manželé vyhráli ve Sportce čtvrt miliardy a jak se jim od té doby změnil život. Ale ne tak, jak by se mnozí z nás domnívali. Přišli o přátele, v rodině došlo k hádkám, žijí v neustálých obavách, skrývají se. Výhra jim život značně zkomplikovala a občas litují, že si peníze nechali vyplatit.

Možná namítnete, že vám by se něco takového nemohlo přihodit. Vy byste si zcela jistě s výhrou rady věděli a vám by určitě přinesla ono kýžené štěstí. Jenže, vy můžete sázet celý život a chytnete nanejvýš čtvrtou. Proč? Zkrátka proto, že si neumíte přát příliš.

Něco vám, ale prozradím. Každému z nás se může splnit vše, co si doopravdy příliš přejeme.

Nesplní se to však v ten správný čas.

Vžijte se do situace, kdy si celé dětství přejete mít pejska. A jelikož o takových věcech rozhodují rodiče, zkrátka dospějete, aniž by se nějaký pejsek ve vaší rodině objevil.

Léta běží a najednou máte partnera s pejskem. Konečně, přání bylo vyslyšeno. Omyl, přátelé.

Pejsek byl zvyklý na jinou paničku a vnímá vás jako tvrdou konkurenci. Tudíž se stane, že párkrát skončíte na chirurgii. Jednou se sešíváním brady, podruhé s prokousnutými hýžděmi. V posteli se k sobě nesmíte ani přitulit, aniž byste riskovali, že vás pes sežere. Posléze i partnerovi dojde trpělivost a psa vykáže za dveře ložnice. A pes? Vydrží noc co noc skákat a škrábat, že brzy dveře vypadají jako byste je našli vyhozené u kontejneru.

V mládí každého čeká láska. Stalo se vám, že jste byli beznadějně zamilovaní do někoho, kdo o vás nestál? Většinou toto období pomine a my se zamilujeme znova a s úspěchem. Běda tomu, kdo nemůže na svou lásku zapomenout a přeje si příliš její přízeň získat. To se pak stane „zázrak.“ Osud vás svede po letech dohromady. A světě div se. Ta, která vás dříve přehlížela, může na vás nyní oči nechat. Zatáhne vás do restaurace. Tolik let jste se neviděli, přeci se jen tak nerozejdete. U stolu se dozvíte, že už je pár let vdova a nenápadně zdůrazňuje, jak je jí samotné smutno. Vaše vyvolená má o 20 kg víc, úspěšně vyměněné oba kyčelní klouby, cukrovku a při jídle se jí uvolňuje zubní protéza. Opět se přání vyplnilo.

S příchodem nového roku si vždycky něco přejeme. Tak pamatujte. Až dnes budou hodiny odbíjet půlnoc a vy vyslovíte svá přání, ať už nahlas nebo potichu, rozmyslete si dobře jaká přání to mají být a raději si je nepřejte PŘÍLIŠ.

Šťastný nový rok 2024

Foto: Pinterest

Pinterest

Zdroje:

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-pribehy/768423/vyhrali-250-milionu-radost-nikdy-neprisla-manzele-karel-s-libusi-se-uz-roky-skryvaji.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz