Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Na lásku a zamilovanost není čas. Důležitější je stav konta a vyřešená minulost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Freepik

Láska jen naoko, důležitější je pro dokonalý partnerský život něco úplně jiného. Ano, především stav bankovního účtu a ideálně minulost bez závazků.

Článek

Jak vypadá takový pan dokonalý? Je to vzdělaný, dobře vypadající a pozorný gentleman? V romantických filmech rozhodně. V reálném světě je ale ideál mužské krásy a dokonalosti přece jenom trochu jiný, než je tomu na televizní obrazovce. Takový dokonalý muž ani nemusí dobře vypadat, nemusí o sebe dbát a může být víc buran než gentleman. Tedy, pokud dokáže zabezpečit ženu a budoucí rodinu.

Účet toho řekne dost

Nic o budoucím vývoji vztahu neodhalí více než pohled na bankovní účet vyhlédnutého muže. Pokud převládají částky označené červeně, začínající mínusem, asi to nebude příliš dobrá partie. Něco podobného možná oslní v období studií, ke kterým podobný bohémský život a logická chudost prostě patří. Ale jakmile je muž v produktivním věku, je snad normální, že by jeho účet nejenom měl být v plusu, ale měl by ukazovat nějakou vyšší sumičku peněz.

Možná to může na první pohled znít pokrytecky, ale buďme objektivní. Co si žena může myslet o chlapovi ve věku 30+, který žije „z ruky do úst“, má nízkou výplatu a nedokáže si ušetřit. Právě stav konta, ty peníze, mohou o muži říct celkem dost. Že má dobrou výplatu, se svými penězi umí vycházet, dokáže ušetřit, nerozhazuje za hlouposti. Oproti tomu ten s nulou, nebo kontokorentem, bude patrně méně schopný jedinec pracující za almužnu, který co mu přijde na účet, hned rozfofruje.

Který je lepší?

Nebudeme si nic nalhávat, i kdyby ten chuďas byl nejkrásnější muž na planetě, s vytříbeným chováním a zájmem o svou partnerku, žádná si ho nevybere. Tedy, dostane košem hned, jak žena zjistí stav jeho konta. Která žena by šla vstříc budoucímu životu a založení rodiny s někým, kde nemá peníze, nebo je v mínusu. I když rovnoprávnost do manželství patří, stále máme jako ženy tak trochu zafixováno, že muž by měl být ona hlava rodiny. Ten, který ji v případě jakýchkoliv problémů dokáže zajistit.

Ukaž účet, ať se nezdržujeme

Místo líbivých řečí na prvním rande by bylo jednodušší, když by muž rovnou ukázal stav svého konta a vyložil na stůl karty o své minulosti a svých závazcích. Sice peníze nejsou všechno, ale být poslední týden před výplatou, v nuzném pronajatém bytě, jen o chlebu a vodě, to není budoucnost, o kterou by kdokoliv stál. A pokud ano, nechápu ho.

Anketa

Je zajištěnost muže aspekt, který při seznamování posuzujete?
Ano, zajímá mě, jak je na tom finančně
56,5 %
Ne, o jeho finance se nezajímám
43,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 23 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz