Hlavní obsah
Jídlo a pití

Penis jako lahůdka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Aby se ryba mohla v restauracích vůbec prodávat, absolvují kuchaři velmi dlouhý intenzivní kurz

Gurmánských specialit můžeme najít ve světě spousty, je nutné si položit otázku, zda bychom je vůbec jedli a zda jsou pro nás.

Článek

V Pekingu můžeme najít například Penis Restaurant, který se specializuje na 30 druhů zvířecích penisů. Pochutnat si tak může každý na údu z osla, býka, psa. Tuleně, jelena, ale i hada. Ostatně, právě v Pekingu jsou hadí speciality velmi žádané. Za necelé tři tisíce korun si tak může každý pochutnat na kotlíku, ve kterém je deset druhů zvířecích penisů. Pakliže ale šetříte, můžete si dát levnější jídlo, které vás vyjde na necelou tisícovku. A chcete-li se opravdu rozšoupnout, potom se necháte určitě zlákat jídlem z penisu z kanadského tuleně, které pořídíte za necelých sedm tisíc. V Číně platí pojídání penisů za všelék, který zlepšuje sexuální výkonnost mužů a pleť žen. Ovšem nemyslete si, že je toto pojídání penisů jen doménou Číny, stejnou restauraci můžete nalézt i v Atlantě v USA. Gurmánské zážitky nejsou prostě jen o degustaci, ale i o aktivní účasti.

Tropický plod durian pochází z Malajsie a tam je také hodně oblíbený. Silně zapáchá a jeho převoz je dokonce právě kvůli zápachu zakázaný ve veřejné dopravě. V dužině plodu jsou obsaženy alkaloidy, které negativně reagují s alkoholem. Při společné konzumaci vám může dokonce přivodit i smrt.

Sannakji se podává v Koreji a jde tam o obrovskou lahůdku. Jde o nakrájenou živou chobotnici, která se sype sezamem a pokapává se sezamovým olejem. Mnohdy se ale tato chobotnice podává vcelku, samozřejmě ještě živá, takže se může svými přísavkami uchytit v krku a tím pádem i udusit. Co by ale labužník kvůli své pochoutce neriskoval.

V Japonsku je populární ryba Fugu, která, pokud se správně neupraví, také zabíjí. Jedna porce této ryby zvládne usmrtit i třicet osob. Takovou porci můžete koupit v průměru za dva tisíce korun. Aby se ryba mohla v restauracích vůbec prodávat, absolvují kuchaři velmi dlouhý intenzivní kurz, po jehož ukončení dostanou speciální certifikát. Myslím ale, že našinec si něco podobného raději odepře, vždyť řízek má také svoje kouzlo…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz