Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Rozvádím se a basta!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Marcela Zlatohlávková

Řekneme si, že život jde dál a bude ještě hezčí, protože budeme mít konečně více času pro sebe

Chyběla vám poslední dobou láska? Říkali jste si, že všechno jednou skončí, hlodala ve vás podezřívavost, žárlivost? Potom se nesmíte divit, že přišel na řadu rozvod.

Článek

Ti, kteří prožili rozvod, vědí, že se jedná o bolestivý a stresující proces, který u zúčastněných často vyvolává ochromující pocity smutku, ztráty, zloby či pocitu viny. Je vyústěním často několik let trvajícího přešlapování mezi prázdnotou, hádkami a vyčítavým pláčem.

U rozvodu je na tom většinou jeden partner hůře a jeden lépe. Jeden se prostě rozvést chtěl, druhý útrpně na tento návrh přistoupil, ale, jak se říká, s těžkým srdcem. Není to jen o ztrátě bezpečí a zaběhnutých kolejí, na řadu přichází dělba majetku, dětí, domácích zvířátek, dokonce i akvarijní rybičky se mohou dělit rovným dílem a běda, když jich je lichý počet! Pokud se ale láska vytratila, což v případě rozvodu bývá téměř vždy a je tomu tak také proto, že do hry vstoupil někdo třetí – mladší, více chápající, sexuálně vzrušující), je rozvod jediným možným řešením. Leda, že byste dobrovolně chtěli tu mladší, chápající a sexuálně přitažlivou ženu vzít do svého života jako dar z nebes, či toho staršího, chápajícího a majetného idolu vaší ženy brát za stejně podobný dar, jež vám seslal sám bůh. Problém by byl v tom, že by se nikdo z těch tří účastníků nechtěl dělit o společnou postel a společný dům, takže by nakonec stejně zbyly vzdorovitému jedinci jenom slzy a trochu více prožité bolesti na životním mikročipu.

Hrdě proto zvedneme hlavu, nebudeme se zabývat pomstychtivými myšlenkami, jak všechno a všechny podpálíme, jak zamezíme styku s dětmi, jak naporcujeme milenku i milence protějšků, jak rozřežeme poslední rybičku v akváriu cirkulárkou. Hysterický záchvat si necháme na pohřeb svého pradědečka. Řekneme si, že život jde dál a bude ještě hezčí, protože budeme mít konečně více času pro sebe, nebudeme muset strhávat cedulky ze značkových modelů, aby náš drahý nevěděl, kolik to stálo, budeme moci sledovat celé mistrovství světa, aniž bychom museli ke tchyni na nedělní oběd, a bude se nám prostě zdravě a krásně žít, protože díky naší pozitivní motivaci potkáme v budoucnu někoho lepšího, úžasnějšího a stokrát víc milujícího. A pokud ne, můžeme procestovat třeba celý nekonečný svět…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz