Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dnes letí kometa, pojďte se podívat a probuďte své srdce

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Noční výjevy s sebou přinášejí neopakovatelné zážitky. Máme je spojené s romantikou, bázní a upřímností. Dnes poletí kometa, co to s námi udělá?

Článek

Přestože jsme v evoluci došli neuvěřitelně daleko a naše civilizace se od přírody liší tak moc, že se velice často reprezentujeme, jako kdybychom stáli mimo ni, noc v našich srdcích dokáže probudit hluboko pohřbené instinkty.

Kde ji vidět?

Měla být viditelná už v pátek 11. října, ale nejjasnější by měla být právě dnes 12. října. Na obloze byste ji měli vidět v blízkosti velkého vozu.

Co s námi dělá noc?

Pozorování komety je skvělá činnost na rande, grilování s přáteli či na trávení času s jakoukoli vám blízkou osobou či skupinou lidí, proč?

Budete cítit blízkost, důvěru a váš vztah se zpevní a prohloubí. Je to instinkt, který se táhne tisíce a tisíce let zpět do minulosti. Vaše podvědomí ví, že když se setmí, jsou kolem vás už jen lidé, kterým vaše vědomí důvěřuje a chce je mít ve své blízkosti. Proto se přepnete a chováte se tak, jak je to instinktivně správné. Pokud tedy cítíte, že vám přítel ukřivdil, ale přes den, když se vrátí z práce nemáte vůli to s ním řešit, vaše podvědomí ví, že je to špatně a třeba zrovna u pozorování komety v sobotu večer odkryje všechny karty, aby se vyjasnilo, jestli váš vztah bude pokračovat ve stejných kolejích, nebo jestli je třeba něco přehodnotit. Krásné na tom je, že budete vědět, jaká slova máte použít abyste přitom nezranili, ale opravili, co se rozbilo.

I všechen čas je prožitý skutečněji. Pokud cítíte, že jiskra s vaším partnerem vyhasíná, zeptejte se sami sebe, kdy jste se byli projít při měsíčku? Kdy jste pozorovali hvězdy? Není náhoda, že se v knihách mladí milenci scházeli v noci v lese. Noc je doba, která o lásku pečuje víc než jakákoliv dovolená, zlatý prsten nebo puget růží.

Pokud máte problém navázat s partnerkou intimní kontakt, nějak to drhne, zkuste dnes nachystat večeři při svíčkách na místě, odkud uvidíte na hvězdy. Žádné světlo, žádná hudba, jen noc, svíčky, měsíc a vy. Uvidíte, že nic romantičtějšího na světě není.

Anketa

Viděli jste kometu?
Ano
20 %
Ne
80 %
Celkem hlasovalo 5 čtenářů.

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/vesmir/vesmir-kometa-c-2023-a3-tsuchinshan-atlas.A240923_200303_tec_vesmir_vse

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz