Hlavní obsah

Krutá lež Hollywoodu aneb jste ubozí a oškliví

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Marek Zelinka/Leonardo.ai

Filmy, videoklipy, reality-show… Mediální průmysl na běžného člověka chrlí kvantum obrazů ideálního muže. Protože se většinou řeší ženské nezdravě nedosažitelné vzory vzhledu, mohlo by se zdát, že muži tento problém nemají…

Článek

Nebojím se říci, že v mnoha ohledech jsou mužské standardy nemilosrdnější a krutější než by se mohlo na první pohled zdát.

Trpaslíci

Hlavně v zahraničí je populární standard 6.0 Ft. Kdo nedosahuje této výšky, je chápán jako „malý“ člověk. Posedlost výškou u mužů je na západě hnaná do takových extrémů, že vznikla i stránka celebheights, kde fanoušek dává fotky celebrit a pomocí nich počítá jejich reálnou výšku. Docházím podle jeho dat k závěru, že mužské celebrity nelžou o své výšce, jsou-li vyšší než 185 cm, jinak si často svou výšku zaokrouhlí na zmíněných šest stop, tedy nějakých 183 cm. Je nutno říct, že i výšky, které fanoušek odhadl jako reálné, jsou v průměru o nějaké 4 cm vyšší než je americký průměr pro muže. Herci jsou tedy vyšší než průměrný americký muž a to markantně.

Muži menší 183 centimetrů pak mají pocit, že jejich výška není dostatečná. Například mají problém najít partnerku a toto se jim jeví jako jasný důvod. Bohužel moderní medicína umí pomoci a dokáže přidat několik centimetrů. Je to ale za cenu zmrzačení člověka. Muži si dobrovolně nechají zlomit stehenní kosti, do nich se našroubuje zařízení, které je bude od sebe odtahovat, aby se kost srůstáním prodloužila a muž získal „důležitých“ pět centimetrů a ztratil dva roky promrhaného života rekonvalescencí. Někteří muži jsou tak zoufalí, že podstoupí tento zákrok, přestože už po něm nebudou nikdy schopní ani krátkého běhu.

Parametry tváře

Botox a drobné úpravy zná snad každý. Hvězdy si vylepšují rty, tváře i nos. Přestože se všichni tváří, že je to hlavně záliba žen, slavní muži stále častěji podléhají tlaku na dokonalost. Nechávají si zvětšit čelist, upravit lícní kosti.

Možná si říkáte, proč se do toho plést?

Tento trend vyzdvihování některých rysů vede k tomu, že si už desetileté děti zkouší cvičení a různě si tlačí na obličej, aby dosáhli „iluze dokonalých tvarů“. Je to šílené a škodlivé. Fakt, že už desetileté děti vidí svou tvář jako nedokonalou a snaží se napodobit vzor z médií je alarmující.

Zdroje: https://www.celebheights.com/a/21.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz