Hlavní obsah
Názory a úvahy

Svatý grál (nejen) okurkové sezóny, ponožky, dovolená, jméno po otci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Češí, kteří mají nutkavou potřebu neustále strkat nos do soukromí jiných Čechů, jsou neuvěřitelní maloměšťáci a omezenci. Často navíc svou kritikou zůstávají pozadu za trendy.

Článek

Prvním oblíbeným tématem jsou ponožky v sandálech.

Druhým oblíbeným tématem jsou Češi na dovolené, co tam dělají a co by tam dělat ne/měli.

Třetím oblíbeným tématem je jméno po otci.

V různých variacích na dané téma nemine den, aby se těmito údajně špatnými českými vlastnostmi někdo hlubokomyslně nezabýval.

Zádrhel je v tom, že je omezené a maloměšťácké se zabývat něčím, co je výsostně druhého věc. Nikde ve světě se totiž nikdo ponožkami v sandálech nezabývá tak urputně, jako pár českých omezenců. Buď je to v tu chvíli trend, nebo není. Tak se prosím milí kritici fuseklí alespoň podívejte, jestli svůj článek o ponožkách dobře časujete. Kritizovat fusky ve chvíli, kdy si modelky tu od Diora, ondy od Versaceho, capkají po mole v lodičkách a pruhovaných (se zvířátky, kraječkami, každou jinou) ponožkách, je, mírně řečeno, trapné.

Navíc, moderní je nebýt trendy. Má to výhody v tom, že šetříte peníze a přírodu. Nebo se podívejte na nový čínský trend chodit do práce málem v pyžamu. Pohodlí především, velí trend a už nejen v Shanghaji. Ponožky v sandálech jsou proti tomu prkotina a navíc vám písek a štěrk na treku nezpůsobí puchýře. Kritici ponožek, jste notně pozadu za vývojem.

Čechy nevyjímaje, dovolenkáře a turisty už nechtějí skoro nikde, bez ohledu na národnost. Je jich už moc, bez ohledu na to, jak se který jedinec chová. Lezou místním na nervy tím, že jsou cizáci a okupují jejich domovy svou přítomností, negativně ovlivňují jejich životy pouhou svou dovolenkářskou existencí. Někdo se, opět poněkud opožděně a omezeně, už asi 30 let, stále zabývá Čechy na dovolené. Tahle „okurka“ je už notně nahnilá. Bídu v okurkové sezóně by už konečně mohla „zaplácnout“ jiná nenáročná témata. Jen ne prosím ponožky v sandálech, tím už také trpím 30 let. Zřejmě budu trpět nadále, protože zdroj „jedna paní povídala“ je neomezený, nezjistitelný a nedotknutelný. Zdroj „já si myslím“ se využívá mnohem méně, to by se k tomu museli autoři přiznat, že hodnotí něco, co si jenom myslí.

Někde nás už nechtějí, protože už dávno jsou turisté jen barevný, překážející dav.

Paní Vomáčková jistě probere s paní Jedličkovou, proč ta Breberková nezasáhla, když její dcera pojmenovala její vnučku Cecílie a nikoliv Jiřinka, jak by se slušelo po dědečkovi Jiřím. Ještě obě dámy nakouknout přes plot, jestli je Cecílie dost podobná tatínkovi, protože za tím přece něco musí být. Taková typická venkovská drbna si může něco takového dovolit, protože je na svůj společenský status drbny, která všechno ví nejlíp, patřičně hrdá.

Nějak nevím, proč se k hodnocení volby jména snižuje člověk a ještě písemně, který hned ve druhém, nejpozději ve třetím řádku sděluje světu, že on není omezenec, ani maloměšťák, přičemž se usilovně vrtá v cizím soukromí, hodnotí ho, jako by on jediný měl patent na pravdu o jménu každého novorozence.

Ó jak je vznešené nenosit ponožky v sandálech, na dovolené předstírat, že vůbec nejsem Čech a pojmenovat svého potomka Attila, protože něco tak vznešeného se jistě mezi našimi předky nenajde.

No nic, nudná dvěstěpátá variace na dané téma se dá přeskočit a rozumný člověk ví, že se má držet svého a nepodbízet se zbytečným trendům. Jdu se podívat, jestli jsou ponožky trendy, nebo ne. Nebo je to vlastně jedno, je mi zima na nohy.

Možná dramatizuji, včera byly ponožky i dovolená v jednom článku. Prý se stylingem netřeba zabývat, ale ty ponožky tam prostě být musí. Bez českých ponožek na dovolené se o hlavní straně nedá ani snít. Fascinující.

Tak co, budou dnes ponožky, dovolená, nebo…hit posledních dní, uklízečky. Proto já píšu, abych měla co číst.

https://www.idnes.cz/onadnes/moda/ven-v-pyzamu-pohodlny-trend-zaplavuje-cim-dal-vic-zemi.A110124_160433_modni-trendy_abr

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-nezastavujte-se-benatky-schvalily-dalsi-omezeni-pro-turisty-40455734

https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/galapagy-turiste-ekvador-omezeni.A180226_144303_kolem-sveta_hig

https://www.idnes.cz/cestovani/kolem-sveta/masovy-turismus-negativni-dopady.A190724_121331_kolem-sveta_hig

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz