Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance 2024: Bookmakeři nabyli jistoty, teď věří Hesovi. Ale pozor na nemoci a zranění

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: David Raub / Česká televize - tiskové oddělení

Úvodní večer letošní StarDance leccos napověděl o tanečním potenciálu soutěžních párů, ale svou váhu budou mí také emoce a sympatie

Sázkoví bookmakeři mění své preference. Výkon Oskara Hese, benjamínka soutěže StarDance, jim zpřesnil odhady. Původního favorita Filipa Blažka klade kancelář Fortuna do druhé půle soutěžní desítky.

Článek

Žádné překvapení se nekonalo. Letošní StarDance měla během svého prvního večera o milion diváků větší sledovanost, než paralelně s ní běžící sobotní konkurence (tedy seriál Duch II na Primě, improvizační show Možné je všechno! z TV Nova už spadla na 300 000 diváků). Takže osmnáct kamer, 30 000 metrů kabelů a 2500 metrů koberců neinstaloval štáb České televize v jednom z Křižíkových pavilonů na Holešovickém výstavišti v Praze nadarmo.

Taneční hit nepřitahuje jen fanoušky třpytné zábavy, ale i milovníky hazardu. Sázkovým bookmakerům úvodní (nevyřazovací) kolo už leccos napovědělo. Ještě týden před začátkem StarDance měli herci Marta Dancingerová (33) a Oskar Hes (25) vyrovnané šance při stejném kurzu 4:1, ale teď experti řadí výš benjamínka soutěže. Sázková kancelář Fortuna na něj čerstvě vypisuje kurz 3,3:1, zřejmě ovlivněna i názorem tříčlenné poroty soutěže. „Není pochyb, že to byl nejlepší tanec. Ale to se nepočítá. Většinou nevyhrávají ti nejlepší, ale nejsympatičtější,“ okomentovala Tatiana Drexler výkon páru Oskar Hes-Kateřina Bartuněk Hrstková. V hodnocení dostali dvě osmičky a jednu sedmičku. Zato Dancingerová, dámská hvězda seriálu Zlatá labuť, si kurzově pohoršila na 4,5:1.

Blažek už ne málem králem

Největším favoritem na celkové vítězství byl zprvu herec Filip Blažek (51), pohádkový princ i drsný kriminalista. Po červnové kontroverzi jeho manželky s Veronikou Arichtevou (kritika hereččiných údajně „pokleslých“ vnad na Instagramu) se však jeho kurz začal měnit. Bývalý tanečník Roman Kovařík, expert kanceláře Fortuna, ještě týden před začátkem soutěže mínil, že to Blažka může stát přízeň fanoušků a hlavně fanynek, které posílají esemesky. A zdá se, že ne marně. Blažkovi zatím patří až sedmé místo v desítce soutěžních párů s kurzem 12:1. Po jeho toporném výkonu na parketu minulou sobotu se jeví být velmi nepravděpodobné, že by gamblerům svým případným vítězstvím za vsazenou stokorunu vydělal 1200 kč.

V první pětici mají shodný kurs 6:1 zpěvačka Lucie Vondráčková, influencerka Chili Ta Thuy a profesionální cyklista Jiří Ježek. Zbytek soutěžících (spisovatel Patrik Hartl, zpěvák Ondřej Ruml, herečka Jana Paulová a kickboxerka Martina Ptáčková) má vůči první polovině sázkového pole už znatelný kurzový odstup. Vzhledem k podzimní sezóně nejrůznějších respiračních onemocnění, včetně zákeřného covidu, se však mějme na pozoru. Například herečka Simona Babčáková (51) musela před třemi roky ze zdravotních důvodů StarDance opustit, letošní účastnici Vondráčkovou zase dlouho trápila nepovedená operace zhroucené klenby na nohou. Je tedy otázka, zda soutěžní maraton zvládne dotáhnout až do konce…

Seznam zdrojů:

https://www.mediaguru.cz/clanky/2024/10/zahajeni-nove-rady-stardance-jasnym-sobotnim-vitezem/

https://www.ceskatelevize.cz/vse-o-ct/pro-media/prosim-pojdte-na-tanecni-parket-hvezdne-pary-se-v-nove-rade-stardance-roztanci-uz-12-rijna/

https://www.ifortuna.cz/sazeni/zabava/stardance-vitezna-celebrita

https://www.ifortuna.cz/cms/sportovni-servis/ostatni-sporty/stardance-2024

https://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/216830/vazny-problem-vondrackove-znicila-si-nohy.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz