Hlavní obsah
Názory a úvahy

OnlyFans - proč erotický obsah dostává prostor na internetu? A proč o něm děti ví víc než my?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markéta Rohovská, margostock, Canva

Asi před půl rokem jsem zjistila, že existuje nějaké OnlyFans. Kdo jako já do nedávna nevěděl, o co se jedná, tak jde o sociální síť, webovou stránku, kde se můžete zaregistrovat a sdílet své fotky, videa. Ovšem pozor, jde především o erotický obsah.

Článek

Tato platforma se rozjela především v době covidu. Kdy se nesmělo ven a vše se odehrávalo především virtuálně. Sice se majitelé ohrazují, že nejde o porno, ale… Za příplatek si s osobou z OnlyFans prý můžete psát, napsat svoje přání a ona je vám plní. Já musím říct, že jsem byla z toho docela otřesena. Možná bych nebyla tak šokovaná, kdybych se o této platformě nedozvěděla kvůli dětem mé kamarádky, protože jak zjistila, jednu z modelek sledují. Že existuje nějaká Kafuu jsem vůbec nevěděla a možná by to ani nevěděly ty děti, ale v jednom rozhlasovém pořadu mluvila o tom, kolik si za svoje počínání vydělává. Jo, peníze jsou to obrovské, ale za jakou cenu? Nelíbí se mi, že takový obsah a lidé z něho jsou prezentovány na internetu s tím, jak je to skvělé. Protože děti jsou křehké duše a některé věci chtějí i samy vyzkoušet. Když jsem se dozvěděla o videoklipu modelky Kafuu s názvem Hafo byl jsem silně zhnusena. Nevím, o co tvůrcům šlo, za mě tam holka ztrácí svoji soudnost a čest. Což v době, kdy se řeší, že pohádky kazí dětem život je velkej bizár. Jestli děti a puberťáci vyrůstají na tomto, tak jak si někdo může stěžovat na Šípkovou Růženku, že jenom spala a čekala na záchranu.

Klip, píseň možná chtěla jen šokovat a přivodit sledovanost a tím si vydělat. Jsem ráda, že po přečtení diskuze pod videoklipem jsou lidé stejně zhnusení jako já a myslí si, že to není v pořádku, že někdo dokáže něco takového stvořit. Od své mladší kolegyně jsem zjistila, že to byl hit, že to všude valilo. Byla jsem snad zalezlá někde v jeskyni? Jak to, že mě toto minulo? I když jsem ráda, že mě to minulo, za mě jsem teda rozhodně o nic nepřišla. Naopak, kdybych se to ani nedozvěděla, jsem šťastnější.)

Ani by tak nevadilo, že nějaké OnlyFans existuje, ale vadí mi prezentace tohoto obsahu. I když u dospělých naštěstí zaznamenávám pohoršené reakce, tak stále nevím, jak to vnímají děti. A nemyslete si, ony ty děti na tom internetu vidí hodně věcí.

Nechápu taky, proč Simona Krainová má potřebu si zakládat účet, aby mohla vydělávat na svých lechtivých fotkách, asi už jen prezentace ji samotné nestačí na Instagramu a potřebuje získat další klienty z jiných řad. Nedokážu pochopit, že lidé dokážou vydělávat nemalé peníze na takovýchto věcech a vůbec nedokážu pochopit, že se to prezentuje jako věc, která je naprosto obyčejná a v pořádku. Nejsem puritánka, ale vadí mi, že na internetu neustále vyskakuje, kdejaká celebrita odhalila svoje pozadí nebo prsa a tím se do společnosti vštěpuje, jak jde o normální věc. Na internetu je však nebezpečno a nemyslím si, že je vhodné, aby děti viděly, že je normální ukazovat se, a ještě na tom vydělávat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz