Hlavní obsah
Názory a úvahy

Dá se nějak zjistit pravda?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

935

V skupině „Chci se uzdravit – dotazy“ padl tento dotaz: „Módní, trendová otázka: Tak je ta naše „planeta“/kontinent, kulatá nebo placatá? Lze se nějakým způsobem dozvědět pravdu?“

Článek

Kdyby otázku položil někdo jiný, tak bych se zhrozil. Ale tady v tomto případě vidím člověka, který je snadno manipulovatelný a dostal se do zóny vyznavačů ploché země. A zatímco pro mě je úžasný objev, že jsem objevil jednoho člověka, který tomu věří, tak dotyčná v tom vidí trend, tedy bohužel tito lidé jsou hojnou součástí její sociální bubliny. A bohužel do této zóny má velice blízko téměř každý vyznavač ezoteriky. Protože na rozdíl od vědoteriky ezoterika velmi často popírá vědu. Zatímco ezoterika má k vědě velikou úctu, ale popírá nevědeckou představu, že už všechno víme.
Ale ona se snad ptá nikoliv na to, zda je Země kulatá, ale jak se dobrat k pravdě.

Takže jednoduchá odpověď, že na to lidé přišli, tady nefunguje. Protože věrozvěstové plochosti Země věří, že všechno ovládá magické spiknutí mocných. A tak pro ně nemůže fungovat jako důkaz nic, kromě věcí, které sami řeknou zastánci ploché země.

A řešení je jednoduché a elegantní: Zavolejte jakémukoliv plochozemci v USA a zeptejte se ho na jeho čas a v kolik hodin ráno vychází slunce. A zjistíte, že v USA je posunutý čas asi o 7-12 hodin. A slunce vychází plus minus ve stejném čase jako tady, takže také o 7-12 hodin jindy, než u nás.
A docela by mě zajímalo, jak to dotyčný plochozemec vysvětlí. Samozřejmě, stejně můžete využít plochozemce v Austrálii nebo kdekoliv jinde. Ale nedivte se, když vy budete označen za provokatéra, který také je součástí spiknutí. Protože mu pravdivě odpovíte na otázku, kolik je hodin právě teď v ČR.
Protože když někdo chce něčemu věřit, tak udělá vše pro popření pravdy.

Škoda, že takto jednoduše se nedá dokázat, kdo je agresor na Ukrajině

Protože dotyční pánové, kteří věří, že pan Putin má ve všem pravdu, z nějakého důvodu nevěří ani jeho zdokumentovaným projevům. A já jako bývalý psychiatr v tom vidím bludné myšlení, které se nedá nijak vyvrátit. Jedině hospitalizací a braním léků. V čemž by oni viděli další důkaz své pravdy, že tady je cenzura. A vůbec nevadí, že právě fakt, že oni jsou slyšet, je absolutním popřením jakékoliv cenzury.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz