Hlavní obsah

Jak poznat na první pohled lež

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

1076

Bohužel pravda se nedá poznat na první pohled. Takže se dá rozeznat na první pohled jen do očí bijící lež od pravdy a dobře udělané lži.

Článek

Dnes jsem se dostal k článku o velké Tartarii, který je pro mě jasná lež. A zkusím vám ukázat, co mě vede k tomuto názoru. A když se naučíte takto vidět rozpory, tak vám to pomůže vidět lež, která je v táboru „nikdy nikomu nic nevěříme“, tak v táboru domnělých vědců, kteří se už dávno dostali z vědy do ideologie i v jakémkoliv jiném táboru lidí, pro které pravda není důležitá.
Za jakoukoliv diskusi k věci budu rád, protože já pravdu nemám. Já se ji snažím najít. Takže budu nesmírně rád, když uvidím, že se mýlím. Protože mě nejde o ideologii, ale o pravdu.
Protože článek je velmi dlouhý, bude zde citovat jen věty, které popírají platnost logiky a faktů, které se zdají být jednoznačné.

První lež, která je způsobena neznalostí pisatele

Citace: „A že bychom se o Tartárii učili ve škole rozhodně nehrozí. Přesto že jde o naprosto největší státní útvar v historii lidstva, ležící dokonce na třech kontinentech, tak Tartárie zmizela z encyklopedií, naučných slovníků i z učebnic dějepisu. Někomu sakra záleží na tom, aby zmizela úplně.“

Pravda: O Mongolské říši jste asi slyšeli. A co třeba o Tatarech? Ale zcela určitě znáte jméno Džingischán. Ale asi nevíte, že každý 200. obyvatel zeměkoule je jeho potomkem. Jak by také ne, když Džingischán byl největším lidským ničitelem lidského genomu v dějinách. Protože dokázal snížit počet obyvatel Číny z tehdejších 50 milionů na 8 milionů. To se nikdy žádnému jinému člověku nepodařilo. A protože současně byl velikým oplodňovatelem, tak dnes je 35% obyvatel Mongolska jeho potomky. V Číně je to asi 5%.

Takže za celým spiknutím je jedině fakt, že asi někdy kolem roku 1815 se začalo říkat Tatarům Mongolové. A proto zmizely všechny zmínky o Tartárii. Protože se pouze přesunuly pod Mongoly nebo jiné, tehdy modernější názvy.

Druhá lež už je horší

Protože nás manipuluje k tomu, abychom uvěřili, že za tím vším je spiknutí. Alespoň tak se mi jeví věta: „Tartárie zmizela z encyklopedií, naučných slovníků i z učebnic dějepisu. Někomu sakra záleží na tom, aby zmizela úplně.“

Vysvětlení je snadné. Tehdy území bývalé Tartárie dobylo Rusko. A z encyklopedií nezmizelo. Ve starých encyklopediích je. Stejně tak na starých globusech.

Kdyby šlo o spiknutí, tak by to bylo hodně zpackané spiknutí

Ale někteří lidé věří na spiknutí, protože je to snadnější, než si vzít zodpovědnost za sebe.

A tak raději věří, že údaje byly vymazány z encyklopedií a přitom argumentují Encyclopedií Britanicou, že tam se o tom dá dočíst.

Takže co je tedy pravda? Jak je to možné, že se dá najít zmínka o Tartárii právě v Encyklopedii Britannica, kde měla být vymazána? To jsou ti spiklenci takoví packalové, že klidně nechají internet, aby nás informoval o tom, o čem by nemohl, kdyby tady bylo skutečné spiknutí?

Když věříte spiknutí, řekněte si, zda byste dokázali tajemství udržet vy

Uvědomte si, jak je těžké udržet tajemství, o kterém víte jen vy. Jde to. Ale nesmíte se opít, nesmíte mluvit ze spánku, musíte si být jist, že to, že držíte tajemství, je pro dobro. Nebo musíte za to dostat enormně peněz. Ale co když hodně peněz se vám zdá málo za 10 let? Budete držet tajemství i bez dalších peněz?
Protože ti lidé, kteří mají udržet tajemství, jsou stejní jako vy. A někteří z nich to nevydrží. A tak končí každé spiknutí. Na lidský faktor. Proto starověcí vládcové nechávali popravit ty, co se něco dozvěděli. Což teď už nejde.

Odkud vítr fouká

Citace: „15. ledna 2013 ruský prezident Vladimír Putin v Ruské geografické společnosti slavnostně otevřel nový archív, kde jsou veřejnosti zpřístupněny mapy Tartárie. Asi se ptáte, co je na tom tak zajímavého. Je a hodně. Tímto aktem dal světu na srozuměnou, že Rusko se vydává na cestu odhalování své skutečné, nezfalšované historie, protože si je vědomo toho, že národ, který svoji historii nezná, nemůže mít ani budoucnost.
Současná oficiální historie, jak je učena v ruských školách, byla vytvořena v průběhu 18. – 19. století a byla sepsána v souladu s biblickou koncepcí historie na zakázku Romanovců. Už jen přechodem z původního kalendáře (počítaného od podepsání míru ve Hvězdném chrámu) na kalendář juliánský se historie říše zkrátila o více jak pět a půl tisíce let!“

Pan Putin, pro kterého je čest tak základní, že vede už dva a půl roku válku, aniž ji vyhlásil. Pro kterého je pravda natolik základní věc, že ještě večer 23.2.2022 říkal, že válka nebude. A 24.2.už byla. Je to prototyp muže, který unese jiný názor. Takže jeho slib panu Prigožinovi, že je v bezpečí, trval do pádu jeho letadla. Zatímco jiným jen do okamžiku, kdy skočili z okna. Nebo náhodou zemřeli ve vězení.

Takže určitě každý historik ví, že může svobodně bádat a zveřejňovat své výsledky a pan Putin bude rád za každou pravdu.
Obzvlášť za tu, která zjistí, že centrum vší vzdělanosti bylo nejdříve na území Ruska. A historik tuto pravdu přežije.

Kolik musí mít pokrm pravdy, aby byl poživatelný

Citace: „Původně v Tartárii žili převážně Tartaři. Vysocí, rusovlasí, bílé pleti, lidé s očima modré, zelené nebo šedé barvy. Slované-Árjové. Rusové.“

Takže tady máme 2 varianty:
1. Existovali slovanští Tartárové, o jejichž existenci není žádný doklad. A přitom už tady žijí asi 4000 let. Kteří pokojně vládli celé říši. A najednou v roce 1241 se proženou celou říší Tataři (což jsou dnešní Mongolové, tady na první pohled nejsou Slované), o nichž máme historické záznamy ze všech sousedních zemí. Kteří zdecimovaly obyvatelstvo Číny, takže jich z původních 50 milionů zbylo jen 8 milionů. Kteří vystrašili celou Evropu. A pak se najednou ztratili a zase se objevili slovanští Tartárové, kteří tady byli dokud, jejich území nepřevzali Rusové. Tak si to přeje pan Putin. Bohužel do této představy mu hází vidle všechny historické prameny, které říkají, že všechny státní útvary byly turkotatarské.

2. Mezi Evropou a Asií byla Sibiř. Což je území těžko obyvatelné. A v roce 1241 se do Evropy dostali Tataři = Mongolové a po smrti Džigischána pomalu ustupovali ze svých pozic. Až nakonec v 18.století zbylo jen dnešní Mongolsko a zbytek byl pohlcen Ruskem a Čínou.

Které variantě byste věřili? Já bych věřil ruským obrazům, které znázorňují uvítání Zlaté hordy (což je zase jiný název pro Tatary = Mongoly) podrobenými Rusy. Doufám, že aspoň jeden obraz zůstal.

Ne vždy je lež takto snadno odhalitelná

A některé pravdy zemřou se svými nositeli. Ale lež je vždy odhalitelná. Stačí se ptát. A nejdůležitější je odpověď, kterou nedostanete, protože jste na otázku zemřel. Abychom se tam nedostali, musíme se ptát, když můžeme.

A když k tomu navíc použijete ověřené pravdy ezoteriky, tak to bude ještě snazší. Ale bohužel drtivá většina ezoteriků věří věcem, které je dovádí přímo k manipulátorům, aby ti si z nich udělali užitečné idioty.

Připojte se ke skupině O zdraví a vztazích

https://www.facebook.com/groups/dotazyzdravi Tam se snažíme o spolupráci klasické medicíny a vědoteriky. Vědoterika je to nejlepší a nejúčinnější z ezoteriky vybrané na základě vědeckého pozorování výsledků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz