Hlavní obsah

Otevřený dopis panu ministrovi místního rozvoje Bartošovi

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Vážený pane ministře Bartoši, Vaše vláda si vzala za úkol být jiná, než vláda Andreje Babiše. Ale vypadá to tak, že vaše lpění na funkci je stejné.

Článek

Nejdřív jsem Vás omlouval. Každému se může něco nepovést. Ale že je to právě v oblasti digitalizace, ve které se měla Vaše Pirátská strana coby IT přeborníci chopit kormidla? Ale už jsou to dva měsíce a stále je systém nefunkční. Chápu, že si myslíte, že jste nenahraditelný. A možná máte pravdu v tom, že váš případný nástupce by se musel zaučovat. Ale v tom případě děláte mikromanagement stejně jako pan Babiš.

Pokud chcete lidem říci svými činy, že mezi vámi a panem Babišem není žádný rozdíl, tak se v žádném případě nevzdávejte pozice ministra, protože tím to dokážete i lidem, kteří vás volili.

Ale pokud vám záleží na této zemi, tak vás moc prosím, abyste odešel ze své funkce. Abychom konečně zase viděli normální stav pro každého dospělého člověka. Když má problém, za který je politicky zodpovědný, tak odejde ze své funkce. Aby nedělal svým voličům ostudu. A celé pětikoalici medvědí službu.

A lidsky vás chápu. Věřím vám, že jste se snažil ze všech sil. Ale tímto svým rozhodnutím nás zavedete zpět do skutečné demokracie, kde je politik za svá rozhodnutí zodpovědný. Nebo budete pokračovat v cestě do míst, kde dřív nebo později se z naší země stane nedemokratický stát. A tuto cestu začal jeden politik, který nechtěl převzít zodpovědmost. Chcete jeho postup legimitizovat?

Pokud souhlasíte aspoň s jednou částí tohoto dopisu, podepište ho na adrese https://www.petice.com/petice_za_dobrovolne_odstoupeni_pana_bartoe

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz