Hlavní obsah
Názory a úvahy

(Ne)solidární Češi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martin Exner

(Obrázek je z minulých voleb 2019, takže letos jsou evropské volby 7.-8. června.)

Pohoršené řeči o „POVINNÉ SOLIDARITĚ“ ve skutečnosti skrývají sobectví, černopasažérství a strašení uprchlíky. SOLIDARITA je morální imperativ každého slušného člověka a je jednou z hlavních evropských hodnot.

Článek

Západoevropské země mohly nechat východoevropské dohánět jejich standard po generace, ale solidárně za 20 let členství v EU poslaly Čechům na dotacích bilion korun na silnice, kanalizace, vzdělání, ekologii a mnoho dalších věcí, abychom se západu rychle přiblížili. Každý Čech tak dostal 100 000 korun.

Na základě „povinné solidarity“ ale funguje i náš důchodový systém, zdravotní systém i sociální systém a vlastně celý stát.

A pitomé řeči o "výpalném za uprchlíky"? Když jsme vlastně české hranice posunuli na schengenské hranice a stali se vnitroevropskou zemí, tak je správné se na nákladech na jejich ochranu podílet. Jinak by to bylo stejné, jako kdybychom měli platit ochranu českých hranic a Středočeský kraj by se odmítl podílet s výmluvou, že on žádnou mezinárodní hranici nemá, tak ať si ochranu platí hraniční kraje samy.

Jsou to řeči podobné vlastníkům bytových jednotek z nižších pater, kteří odmítají přispět na opravu střechy - ať si to ti z podkroví platí sami. K nám ještě nezatéká.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz