Hlavní obsah
Umění a zábava

Blbý a blbější: Souboj bratrů Bendigových byl vrchol tuposti

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Gába s pomocí Ideogram AI

AZ kvíz

ČT art kvíz je obdobou známého AZ kvízu, v němž se utkávají české celebrity a odpovídají na otázky týkající se kultury a umění. V jednom z posledních dílů vystoupili také bratři Bendigovi. Jejich výkon byl však jen 22 minut trvající ostudou.

Článek

Bratři Jan a Marsell Bendigovi jsou známí jako zpěváci. Možná bychom tedy nečekali, že na podobnou nabídku, jakou je účast ve vědomostní soutěži kývnou, avšak stalo se a jejich výkon zůstane na pár týdnů hluboce zarytý v paměti mnoha diváků.

Nemuseli ani nic říci a hned bylo jasné, jak se bude celá epizoda vyvíjet. Mladší z bratrů, Marsell, totiž bez ostychu vydržel celou dobu se slunečními brýlemi. Už to, že jej netrkne do hlavy, že není zrovna vhodné ve vědomostní soutěži vypadat jako návštěvník aquaparku, je dost smutná vizitka, která však naprosto koresponduje s jeho výkonem v soutěži.

Právě samotný výkon obou bratrů byl pak jedna velká ostuda. Oba dostávali otázky ze své branže, tedy umění, kultury nebo hudby. Ukázali však, že se neorientují ani v tom, co je jim blízké.

Buďme proto rádi, že v tomto typu AZ kvízu nejsou otázky na všeobecné znalosti. Možná bychom se z jejich úst dozvěděli ještě vetší hlouposti, než které z nich vypadly. Ovšem tvrdit, že z nich vůbec něco vypadlo, je také dost odvážné, neboť jejich nejčastější odpovědí bylo „nevím“ nebo svůj čas na odpověď vyplnili předstíráním, že aspoň tuší jaká by mohla být správná odpověď.

Trapnost celého dílu jen podtrhuje to, že se ještě oba bratři smáli tomu, že mají naprosto vygumováno. Chudák Aleš Zbořil si musel chvílemi říkat, že si z něj dělali legraci. No, kéž by.

Několikrát to navíc vypadalo, jako by ani jeden z bratrů nepochopil, co je cílem hry, tedy propojit tři strany trojúhelníku. Když jim následně ani nedošlo, že písmenka na políčku slouží jako nápověda správné odpovědi, bylo jasné, že jim nebude pomoci.

Jan Bendig v tomto ohledu překonává sám sebe, kdy nechal prvně zinscenovat „moukový útok“ na svou osobu na Slavících. Teď jen ukázal, jak na tom jsou se svými vědomosti některé „celebrity“ v českém rybníčku.

Bohužel je tento díl smutnou vizitkou toho, jací lidé mohou být veřejností považováni za celebrity, přestože mají v hlavě doslova nic. Snad si z nich nebude brát mladá generace příklad. To by byla cesta do pekel.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz