Hlavní obsah

Hejtmanka Pecková neustále balamutí občany

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Nejdříve se chlubila tím, že díky ní kraj dostal pozemek zdarma, aby se ukázalo, že ono zdarma přišlo kraj na miliony korun. Teď se ukázalo, že její senzačně odhalený audit odměn zaměstnanců má jednu drobnou vadu - žádný takový audit neexistuje.

Článek

Poté, co hejtmanka koupila draze pozemek bez příjezdové cesty a který z velké části není určený pro výstavbu s tím, že tam postaví dům sociální péče (více zde) se jí podařil další kousek, který názorně dokumentuje, že ani po 4 letech na úřadu vůbec netuší, co se na kraji děje.

Aktuálně si vzpomněla na svojí kariéru reportérky v TV Nova, která skončila dost nevalně a natočila videíčko, které obsahuje více chyb než pravd. Ale tak už to asi v hnutí STAN chodí. Tak tady pár věcí, které jsou na první dobrou.

Foto: Předvolební spot STAN

Hejtmanka Pecková (STAN)

Ale pojďme postupně k faktům. Žádné dohady, vše potvrdila sama hejtmanka.

Tvrzení hejtmanky Peckové č.1:

„Minulý týden dostal středočeský kraj definitivně pokutu od Inspektorátu práce…“

Prokázaná skutečnost:

Pokuta na KÚ dorazila loni v únoru. Viz citace z odpovědi kraje na dotaz podle 106.
„Jedná se o rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí č.j. MPSV-2022/2245-421/2 ze dne 7.2.2023…“

Tvrzení hejtmanky Peckové č. 2:

„Když jsme nastoupili na kraj, hned jsme udělali vnitřní směrnici o odměňování…“

Foto: Předvolební spot STAN

Hejtmanka Pecková (STAN)

Prokázaná skutečnost:

Žádná směrnice není. Existuje pouze pokyn ředitele Krajského úřadu Středočeského. V něm se píše, že odměny mohou činit nejvýše 25% ročního platu zaměstnance.

Jenže se později ukázalo, že by vybraní úředníci na základě tohoto pokynu nemohli dostávat statisícové odměny, takže bylo nutno vše přehodnotit a došlo k úpravě pravidel odměňování a hranice byla posunuta na 45%.

Tvrzení hejtmanky Peckové č.3:

„Nová směrnice je pravidelně auditována Ministerstvem financí…“

Foto: Předvolební spot STAN

Hejtmanka Pecková (STAN)

Prokázaná skutečnost:

„Předmětem každoročního přezkoumávání (auditu) hospodaření kraje ze strany Ministerstva financí je plnění příjmů a výdajů rozpočtu, včetně peněžních operací, týkajících se rozpočtových prostředků.“

Tedy žádný „audit směrnice o odměňování“ neexistuje. ,

Takže v několikminutovém videu je víc lží, než pravdy. Nejvtipnější na tom je, že všechny důkazy proti sobě paradoxně předložila sama Petra Pecková (STAN), takže vlastně usvědčila sama sebe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz