Hlavní obsah
Hry

Fenomén Palworld dobývá herní svět a trhá jeden rekord za druhým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pocket Pair

Palworld se během několika dnů stal doslova senzací herního světa. Jeho prodeje trhaly rekordy. Mnozí jej však označují za pouhou trapnou kopírku Pokémonu.

Článek

Jednou za čas se objeví hra, která rozvíří stojaté vody herního průmyslu. Ač už kvůli svým kvalitám, kontroverzím, či z jiného důvodu. O takovém titulu se většinou zběsile debatuje, píšou se kvanta článků a točí se hodiny videí. Momentálně světem hýbe jeden titul z Japonska, který trhá rekordy v prodejích a zároveň se nevyhýbá kontroverzím.

Rekordman

Palworld je momentálně asi nejskloňovanější jméno herního světa. Tento nový počin japonského studia Pocketpair trhá rekordy ve velkém stylu. Podle autorů se za prvních pět dní prodalo neuvěřitelných sedm milionů kopii této hry, což je naprosto úžasný start. Hra je přitom dostupná i ve Game Passu, přesto ji hráči ve velkém pořizují za plnou cenu. Rekordním je i 1 850 340 současně hrajících hráčů, což hru řadí v žebříčku hned za PUBG, které v roce 2018 přilákalo neuvěřitelných tři a čtvrt milionů hráčů. Aktuálně se Palworld drží na vice než milionu aktivních hráčů.

Foto: Pocket Pair

Kopírka Pokémonů, nebo jen náhoda?

Ptáte se, o čem Palworld vlastně je? Pokud bych měl tuhle hru někam zařadit, řekl bych, že se v podstatě jedná o survival simulator s velkým důrazem na crafting. Důležitým aspektem hry jsou pak tzv. Pals, monstra, která všemožně využíváte ve svůj prospěch. Podobně jako Pokémony. Mimochodem na podobnost příšerek z Palworlds a legendárních Pokémonů hráči upozorňují od samotného začátku. Díky nebývalému úspěchu se hra dostala i do hledáčku Pokémon Company. Ta v krátkém prohlášení naznačila, že vše sledují už od začátku a celou situaci prošetřují.

Nedostatek obsahu

Asi největší otázkou je, zda si Palworld dokáže nabrané hráče udržet, nebo tahle bublina rychle splaskne. Podle mě bude především záležet na dalším obsahu, který bude do hry přibývat. Hra je stále v předběžném přístupu a ještě tomu tak nějakou dobu bude. Momentálně se studio zaměřuje na opravy chyb a vylepšení umělé inteligence, která je v tuto chvílí dost na nic. Autoři dále slibují, že brzy by měl do hry přibýt PvP systém, arény, raid bossové, vylepšený systém stavění i nové příšerky a technologie. Mluví se i o crossplay hraní mezi PC a Xboxem. Věřím, že studio má s Palworld velké plány. Nezbývá než autorům držet palce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz