Hlavní obsah
Knihy a literatura

Gábinka a víla Jasenka: Kouzelný a poučný svět pro malé čtenáře

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Martin Kudělka

Pokud hledáte zábavnou a zároveň poučnou knihu pro své předškolní děti, novinka Kamily Pálové by mohla být tou správnou volbou. Nabízí příběhy plné fantazie, které děti nejen pobaví, ale i něco naučí.

Článek

Gábinka, hlavní hrdinka knihy, je čtyřletá holčička, která žije se svými sourozenci, rodiči a prarodiči v Zeleném domě na okraji malého městečka. Přestože má láskyplné a idylické dětství, občas se ocitá v situacích, se kterými si neví rady. Naštěstí jí vždy přispěchá na pomoc víla Jasenka se svou kouzelnou knihou snů. Během spánku se z Gábinky stává princezna Gabriela I., která jí pomáhá nejen poučit se z chyb, ale také lépe porozumět světu kolem sebe.

Zábava i poučení

Kniha Gábinka a víla Jasenka obsahuje celou řadu krátkých příběhů o Gábince, které se věnují různým situacím, se kterými se musí vypořádat. Každý příběh přináší dětem nejen zajímavý děj, ale i prostor pro zamyšlení. Na konci každého vyprávění jsou zařazeny otázky, které slouží k ověření, zda děti pozorně poslouchaly a zároveň jim umožňují lépe pochopit určité téma. Díky těmto otázkám se děti nejen baví, ale také se učí, jak přemýšlet o tom, co se právě dozvěděly.

Foto: Martin Kudělka

Kouzelné ilustrace

Kniha je bohatě ilustrovaná, přičemž každý příběh doprovází nádherná kresba od Aleše Čumy. Ilustrace nejen obohacují samotný text, ale také přispívají k lepšímu vizuálnímu zážitku pro děti. Díky nim si mohou lépe představit situace, ve kterých se Gábinka ocitá, a příběhy tak získávají další rozměr, který přitahuje jejich pozornost.

Foto: Martin Kudělka

Kniha Gábinka a víla Jasenka obsahuje nádherné ilustrace.

Testováno na dětech

Knihu Gábinka a víla Jasenka mohu bez váhání doporučit všem rodičům dětí v předškolním věku. Osobně jsem ji vyzkoušel na našem synovi a mohu potvrdit, že se vaše ratolest bude nejen dobře bavit, ale také se při čtení něco nového naučí. Příběhy jsou poutavé a vzdělávací, a navíc podněcují děti k zamyšlení nad různými situacemi.

HODNOCENÍ: 8/10

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz