Hlavní obsah
Umění a zábava

Na lodi příštího „Vetřelce“ z dílny Ridleyho Scotta popluje skvadra nováčků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: repro foto / 20th Century Fox

Ikonický záběr z třetího Vetřelce (neempatický mimozemšťan a herečka Sigourney Weaverová)

Ještě v roce 2015 se rýsovalo slibné spojení režiséra Neilla Blomkampema s hvězdnou Sigourney Weaverovou. Měli se sejít v pátém díle hororu „Vetřelec“. Aktuálně je nahradil úplně nový tým.

Článek

Poslední díl Vetřelce s astronautkou Ripleyovou? Před osmi lety to vypadalo velmi nadějně. „Byl tu projekt Vetřelce, který jsem moc chtěla natočit s Neillem Blomkampem, ale nepodařilo se nám to. A ta loď už odplula,“ potvrdila nedávno Sigourney Weaverová, rozhodně nejúspěšnější protagonistka legendární ságy o dravém mimozemšťanovi.

Zmiňovaný Blomkamp, který před čtrnácti lety překvapil sci-fi District 9, napsal scénář, díky němuž se měla Weaverová naposledy vrátit do své role. Série odstartovala v roce 1979 pod režijní taktovkou Ridleyho Scotta, následoval dvojka Vetřelci (1986, režie James Cameron), pak Vetřelec 3 , kde Ripleyová umírá. A nakonec Vetřelec: Vzkříšení z roku 1997, kde se díky genetickým experimentům mohla znovu utkat s vesmírnými predátory. Ještě před osmi lety Weaverová doufala, že tím „prorazí na novou půdu“.

Režisér Scott šel jinou cestou

„Nedokážu si představit lepšího režiséra,“ řekla tehdy o Blomkampovi, který ji v tomtéž roce obsadil do svého filmu Chappie. O robotickém policistovi, který po přeprogramování získá vlastní vědomí a cítění. „Je to skutečný fanoušek. Myslím, že bude věrný tomu světu a pošle ho nečekanými směry. Určitě obstojí mezi ostatními a zřejmě přinese spoustu nových podnětů.“

Jenže Vetřelec 5 se nikdy nedostal do výroby, protože otěží ságy se před deseti lety chopil znovu Ridley Scott. Vznikl kontroverzní, ale poměrně dobře přijatý Prometheus , a pak ještě slabší odvar Prometheus: Covenant. „Ridley se vydal jiným směrem,“ doslova řekla Weaverová v létě 2020 magazínu Empire. Přestože jí producent Walter Hill, dohlížel na každý díl série, poslal asi 50stránkový jiný pohled na pátý film s Ripleyovou. Podle naději ztrácející herečky si však postava už zasloužila „odpočívat v pokoji“.

Foto: Greg2600 / Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic license.

Krásná a mladá Cailey Spaenyová. Doslova „k sežrání“ nejen pro Vetřelce

Neústupný Ridley Scott ovšem nelení a ve své producentské dílně místo weaverovského „pozdního sběru“ chystá burčák pro mladé publikum. Příběh nového filmu, který ještě nemá definitivní název, se drží v tajnosti. Ale studio 20th Century Studios potvrdilo, že bude sledovat„skupinu mladých lidí ve vzdáleném světě, kteří budou konfrontováni s těmi nejděsivějšími formami života ve vesmíru".

Obsazení zahrnuje méně známé herce do třiceti let věku jako je kupříkladu Cailee Spaenyová, David Jonsson, Archie Renaux nebo Isabela Mercedová. Už přísun této mladé krve do poněkud vyčpělé franšízy zaručuje, že se máme na co těšit. Očekávejme brutální podívanou ve stylu teenagerských hororů ze série Vřískot, jen k tomu vyvražďování dojde kdesi mimo naši modrou planetu.

Seznam zdrojů:

https://variety.com/2023/film/news/sigourney-weaver-retires-ripley-alien-5-wont-happen-1235595673/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz