Hlavní obsah
Umění a zábava

Dakota Johnson končí s komiksy a doporučuje román o mimozemšťance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Kevin Kunze / Creative Commons CC BY

Dcera hereckého páru Melanie Griffith a Don Johnson na tři roky starém snímku

Neúspěch může být jen převlečená příležitost. Po krachu komiksové „Madam Web“ se herečka Dakota Johnson soustředí spíše na komorní snímky ze své produkční dílny. A rozjíždí online knižní klub TeaTime.

Článek

„Během natáčení se z Madam Web stala úplně jiná věc než film, pod který jsem se podepsala,“ povzdechla si nedávno herečka Dakota Johnson (34). V této adaptaci komiksové předlohy ztvárnila hlavní roli, ale prý do něčeho podobného už zřejmě nikdy nepůjde. „Tenhle svět velkých filmů mi nedává smysl. Rozhodují v něm totiž komise, ne režisér a tým umělců okolo něj,“ vysvětluje jeden z možných zádrhelů. Od vstupu do kin v polovině letošního února produkce hollywoodského studia Sony Pictures utržila jen 100 milionů dolarů. K výdělečnosti by tento spektákl za 80 milionů dolarů potřeboval nejméně dvojnásobek, protože víc než polovina hrubých tržeb připadá kinům a distributorovi.

Herečku však mohly varovat už první zprávy o filmovém pojetí hlavní hrdinky Cassandry Webbové. V opusu z vydavatelství Marvel prý nikdy aktivně nebojovala s žádnými padouchy. Divák — zejména mužského pohlaví — chce ovšem své, a tak zasvěcené zdroje už v roce 2022 zdůrazňovaly, že by se projekt „mohl změnit v něco jiného“ (rozuměj: mnohem akčnějšího). Jenže místo ženské variace na úspěšnou sérii Doktor Strange vznikl jen tvůrčí a komerční průšvih. Aspoň že na premiéře v hlavním městě Mexika vypadala Dakota Johnson jako vždy úžasně (viz facebookový odkaz níže).

Začátkem března učinila úkrok stranou a rozšiřuje předpolí svého podnikání. Spustila knižní klub TeaTime, který názvem odkazuje na její produkční společnost TeaTime Pictures. A první doporučení čtenářům padlo na román Beautyland od americké spisovatelky Marie-Helene Bertinové. Jako v každém podobném systému mají členové klubu nárok na slevu, v tomto případě 11 procent z doporučené ceny. Příběh se točí okolo hrdinky, která se na Zemi necítí úplně doma, protože se domnívá, že je mimozemšťanka. V průběhu děje zasazeného do 80. let minulého století se to potvrdí a podaří se jí navázat kontakt se svými příbuznými ve vesmíru. Pomocí faxu (!) jim podává zprávy o dění na naší modré planetě. „Tuto knihu budu lidem doporučovat po zbytek svého života,“ vychvaluje dílo Johnson.

O dost lépe než sázka na drahé trháky herečce zatím vychází činnost výše zmíněné vlastní produkční firmy. Kritikou ceněné drama s komediálními prvky Cha Cha Real Smooth dokázala prodat platformě Apple TV za 15 milionů dolarů. Předloni ještě stihla pro Netflix natočit Pýchu a přemlouvání z pera Jane Austenové (1775-1817) a v létě do kin, byť v omezené distribuci, zamíří její komorně laděný snímek Daddio. Na zadním sedadle taxíku povede hloubavé dialogy s jeho řidičem v podání Seana Penna.

Seznam zdrojů:

https://deadline.com/2022/02/madame-web-dakota-johnson-1234925603/

https://www.sheknows.com/entertainment/articles/2983946/dakota-johnson-march-book-club-2024/

https://www.bustle.com/entertainment/dakota-johnson-madame-web-bad-review-reaction

https://en.wikipedia.org/wiki/Dakota_Johnson

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Dakota Johnson

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz