Hlavní obsah
Internet a technologie

AI Copilot: Microsoft v nové aktualizaci Windows zavádí umělou inteligenci do našich počítačů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Microsoft, zdroj: Microsoft.com

Copilot na domovské obrazovce Windows 11.

Připravte se na radikální změnu v našich počítačích s operačním systémem Windows, protože Microsoft v úterý 26. září přichází s novou aktualizací. AI Copilot bude přímo integrován do našich počítačů a notebooků.

Článek

Jste připraveni na radikální proměnu práce na našich počítačích a noteboocích s operačním systémem Windows? Microsoft tvrdí, že nová aktualizace operačních systémů Windows přinese boom v oblasti výpočetní techniky, ve které bude AI Copilot integrován do našich přístrojů, informuje web CNET.com.

„Toto je další éra,“ řekl Pete Kyriacou z Microsoftu, viceprezident společnosti Microsoft Devices, a zdůraznil důležitost umělé inteligence a přirovnal ji k počátkům internetu. „Tato nová éra začíná představením Copilota, digitálního asistenta pro celý operační systém Windows, který by měl přinést revoluci ve způsobu, jakým uživatelé komunikují se svými počítači,“ přibližuje viceprezident Microsoftu integraci AI Copilota do našich počítačů.

Komplexní integrace do Windows

AI Copilot, který připomíná chatbota s umělou inteligencí, bude dostupný ve Windows 11 počínaje 26. zářím prostřednictvím nadcházející aktualizace Windows, která rozšíří jeho funkce na aplikace jako Bing a Edge. Zásah Microsoftu do umělé inteligence se shoduje s jeho snahou dohnat konkurenci, zvláště po úspěchu online chatbota ChatGPT společnosti OpenAI.

Na rozdíl od předchozích virtuálních asistentů je Copilot s ohledem na kontext integrován přímo do počítače, což mu umožňuje proaktivně pomáhat uživatelům, aniž by museli iniciovat konverzace.

„Vy jako uživatel jste měli kognitivní břemeno přemýšlení o tom, na co se zeptat, nebo jste museli generovat od nuly, abyste zahájili konverzaci,“ řekl Kyriacou v rozhovoru pro CNET s odkazem na starší hlasové asistenty.

Carmen Zlateff, viceprezidentka Windows, předvedla, jak Copilot dokáže zpracovat seznam doporučených atrakcí New York City zaslaný e-mailem a vypočítat dobu chůze. „Noví agent Copilot vás může postrčit správným směrem“, zdůraznil Kyriacou.

Všestranný a flexibilní Copilot

Všestrannost aplikace Copilot se rozšiřuje na různé vstupní metody, včetně interakce pera pro dotazy založené na symbolech, jako jsou matematické rovnice. Cílem společnosti Microsoft je zlepšit porozumění a flexibilitu aplikace Copilot pro efektivnější uživatelské prostředí.

Kromě pomoci s osobními úkoly, Copilot zjednodušuje navigaci počítače prováděním příkazů, jako je organizace otevřených aplikací. Ambice Microsoftu v oblasti umělé inteligence se rozšiřují i ​​za hranice softwaru, a to představením Surface Laptop Studio 2, které obsahuje neurální čip Intel pro lepší výkon videohovorů, včetně rámování objektů během hovorů.

„Mít vyhrazený čip AI pravděpodobně zlepší výkon a zabrání takovým funkcím přetížení vašeho počítače“, říká Kyriacou.

Hrozí Microsoftu větší dohled ze strany úřadů?

Zatímco vize Microsoftu je v souladu s funkcemi produktivity společnosti Google založenými na AI, Apple také tiše integruje AI do svých produktů. Rostoucí role umělé inteligence v technologických produktech však bude pravděpodobně čelit zvýšené kontrole.

„Očekává se, že giganti jako je Microsoft, budou čelit zvýšené kontrole produktů souvisejících s umělou inteligencí, protože se v Capitol Hill začnou odvíjet jednání o regulaci,“ řekl Kyriacou. V amerických vládních kruzích se vedou debaty o regulaci produktů souvisejících s umělou inteligencí.

Hlavním cíle Microsoftu

V blízké budoucnosti je hlavním cílem Microsoftu zlepšit intuitivnost a snadné používání notebooků s Windows.

„Tento agent umělé inteligence přemýšlí. Přemýšlí o snímku obrazovky, přemýšlí o výběru v aplikaci Outlook. A pak je tu také přemýšlení o datech, která možná nemáte před sebou,“ řekl Kyriacou s odkazem na schopnost Copilota interpretovat text, který píšete perem.

Mezi schopnosti Copilota patří interpretace textu psaného perem, výstřižků z obrazovky a dat, která nemusí být přímo před uživatelem, což slibuje významný posun ve způsobu interakce s našimi počítači.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz