Hlavní obsah
Finance

Česká pošta pokračuje v trendu zdražování: Některé SIPO služby zdraží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Filip Albert, Zdroj: Pixabay

Poštovní trend zdražování se dotkne služeb SIPO. Česká pošta navíc zruší službu odvolání souhlasu s platební transakcí. (Ilustrační snímek)

Pokračování trendu České pošty ve zdražování na sebe nenechalo dlouho čekat. Od 1. října se zvýší ceny některých služeb SIPO. Zdraží se zaslání potvrzení o platbě SIPO na 18,- Kč a dále se ruší služba odvolání souhlasu s platební transakcí.

Článek

Česká pošta v letošním roce zdražovala již několikrát, konkrétně v únoru a následně v červenci. V minulém měsíci se zdražila služba poslání obyčejného psaní 27,- Kč, v případě rychlého doručení je cena na 34,- Kč. Doporučený dopis a cenné psaní se zdražilo o 10,- Kč. Česká pošta zdůvodnila zdražování z důvodů poklesu zájmu o listovní služby a stále rostoucích nákladů.

Česká pošta od října zdražuje některé SIPO služby

Česká pošta na svém webu uvedla, že od října zdraží některé služby SIPO. Zdraží se zaslání potvrzení o platbě SIPO z 15,- na 18,- Kč. Dále pak od 1. října 2023 ruší službu odvolání souhlasu s platební transakcí, která dosud stála 200,- Kč.

Jak se vyhnout zdražení SIPO?

Jednoduše zrušte SIPO u České pošty a přejděte na jinou platební metodu. Využijte k automatickým platbám internetové bankovnictví své banky. Automatické platby jsou pohodlné a zajistí, že vaše platby budou vždy včas uhrazeny. Zrušením SIPO služeb ušetříte své finance a vyhnete se trendu zdražování České pošty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz