Hlavní obsah
Názory a úvahy

„Chlapi, proč nám posíláte nahé fotky?“ Kdysi muži lovili mamuty, teď se bojí i ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Mark / Pixabay

Kde jsou ty časy, kdy se muži žen nebáli? Kdysi jste se muži nebáli ani mamutů (ilustrační foto).

Spousta mužů má v posledních době ve zvyku posílat ženám přes internet nahé fotky. Slušnost a důvtip ohledně navazování kontaktů ze strany mužů se dramaticky změnil. Kdysi muži lovili mamuty, dnes se už dokonce bojí oslovit ženu jako lovec - chlap.

Článek

„Dokáží v dnešní době někteří muži vůbec najít hranici mezi slušným a nepřípustným chováním v souvislosti s navazováním vztahů se ženou?“ Na toto téma přišla řeč při dámském víkendovém dýchánku s kamarádkami, když se Mirka svěřila s průběhem její snahy potkat na internetové seznamce toho pravého muže na vážný vztah.

Podle mého názoru někteří dnešní muži ztrácejí schopnost dobývat ženu - ztrácí schopnost lovit, tak jako v dobách dávných, když úspěšně lovili mamuty. Zdá se, jako bychom žili v nějakém divném světě, kde muži ztrácejí schopnost zhluboka se nadechnout, zatnout svaly, nasadit úsměv, přistoupit k ženě a zeptat se na její telefonní číslo.

Žena by si moc ráda šťouchla do svého ega, pěkně se oblékla a vyrazila by s ním na rande. Tento staromódní zvyk muže opouští. „Bohužel, ty časy, kdy se dal takový muž potkat na přechodu, skončily,“ řekla smutně v debatě Mirka. Muži byli tehdy mnohem odvážnější a uměli lovit.

Jak vypadá lovení žen dnes?

Bezejmenný muž skrytý za tajemným profilem na sociálních sítích nebo internetových seznamkách kontaktuje ženy povrchními zprávami a posílá nevyžádané nahé fotky. Samozřejmě, ne všichni jsou tací - neházím všechny do stejného pytle.

Čau, jak se máš? Fakt ti to sluší. Pošleš mi nahou fotku? Svou ti posílám obratem…
Hulvát, který poslal kamarádce Mirce nevyžádané fotky.

Na internetu jsou zveřejněny stovky příspěvků s podobným chováním mužů na sociálních sítích i seznamkách - stává se to novým standardem v navazování kontaktů. To však není vše, určitě jste se alespoň jednou setkali s doprovodným obsahem takových vzkazů, který přichází v podobě fotografie genitálií dotyčného muže.

Před několika lety proběhl průzkum, který uspořádala online lékařská služba DrEd, ze kterého vyplývá, že ženy mají téměř dvakrát větší pravděpodobnost, že obdrží nevyžádanou sexuální zprávu ve srovnání s muži. Průzkumu se zúčastnilo dva tisíce lidí. Z celkového počtu dotázaných žen obdrželo nevyžádaný sexuální obsah 52 procent žen.

Nabývám tedy dojmu, že tato praxe mužů je celosvětově rozšířeným fenoménem, ​​který zná velké množství žen po celém světě. Výše uvedená zmínka o průzkumu potvrzuje, že tendence mužů posílat fotografie svých genitálií ženám, které neznají, patří k novodobým trendům. Tento trend se velmi rychle rozšířil nejen na seznamkách.

Proč muži posílají nahé fotky neznámým ženám?

Proč mají muži potřebu fotit své genitálie a posílat je ženám nejen na seznamkách, sociálních sítích, WhatsAppu a podobně? Existují ženy, které takový obsah vzrušuje? Může být takový způsob seznamování skutečně úspěšný?

Podle průzkumu Kinesey Institute 47 procent mužů přiznalo, že alespoň jednou poslali na sociální síti ženě fotku svých genitálií. Fotka ženy v zaslané zprávě překvapila a mnohé přiznaly, že nevěděly, jak v dané situaci reagovat.

Již zmíněný výzkum provedený na tisících žen a muž odhalil, že 50 procent dotázaných žen alespoň jednou v životě obdrželo fotografii mužského pohlavního orgánu – o kterou nežádali.

Podle výzkumu Kinesey Institute jsou nejčastější důvody, proč si muži své nástroje fotí a posílají je ženám, tyto:

  • Přes 45 procent mužů, kteří alespoň jednou poslali fotografii svých genitálií věří, že žena odpoví fotkou svého těla, vzruší se a půjde s ním na rande.
  • Asi 30 procent mužů přiznalo, že fotky posílají pro osobní potěšení. Jinými slovy, jsou se svým nástrojem spokojeni a chtějí potvrzení své mužnosti.
  • 18 procent mužů přiznalo, že tak demonstrují svou sílu, cítí se lépe a že je to vzrušuje.
  • Mizivé množství mužů přiznalo, že mají masochistickou motivaci, když posílají fotky, to znamená, že chtějí slyšet urážky na svůj penis.
  • Šest procent mužů přiznalo, že fotky posílají kvůli traumatu z dětství nebo podobnému problému a nejčastěji proto, že je rodiče za nahotu zahanbili, takže si to tímto jednáním jak si kompenzují.

Jak reagovat, když obdrží žena od muže nahou fotku?

Z průzkumu už víme, že existují různé důvody, proč taková zpráva s nahou fotkou od muže přistane v našich elektronických zařízeních. Posílání erotických fotek je skvělý nápad pro páry, jejichž vztah je založen na důvěře. Nicméně dovolím si tvrzení na obhajobu žen, které se chtějí seznámit s mužem: „Na vaše nahé tělo určitě nejsou zvědavé!

Důvody jednání těchto novodobých mužů mohou být i primitivního charakteru. Fotky s nikým nesdílejte, smažte je a na profil dotyčného upozorněte správce služby.

Pánové, vy si opravdu myslíte, že posíláním nahých fotek a fotek s genitáliemi ženu oslníte? Kde jsou ty časy, kdy se muži žen nebáli? Kdysi jste lovili mamuty!

Anketa

Jak se díváte na to, když muž pošle cizí ženě fotku s genitáliemi?
Je to neslušné a nevhodné.
91,4 %
Je to v pořádku.
6,3 %
Nevím.
2,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1711 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz