Hlavní obsah
Aktuální dění

Poslední slova před smrtí zesnulé zpěvačky Sinéad O'Connor na Twitteru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Martina Sulovari

Odpočívej v pokoji. RIP

Zpěvačka Sinéad O'Connor zemřela ve věku 56 let, uvádí světová média. Irská zpěvačka se stala světovou hvězdou v roce 1990 a se svým legendárním hitem Nothing Compares 2 U se dostala na světové příčky hitparád.

Článek

Podrobnosti o úmrtí Sinéad O'Connor nejsou zatím známy a není známa ani příčina smrti.

Před 10 dny zpěvačka Sinéad O'Connor sdílela na svém twitterovém účtu fotku se svým zesnulým synem a smutnými slovy. „Od té doby žiju jako nemrtvé noční stvoření. Byl láskou mého života, světlem mé duše. Byli jsme dvě poloviny jedné duše. Byl to jediný člověk, který mě bezpodmínečně miloval. Jsem bez něj ztracená,“ napsala tehdy.

Zpěvačka několik let bojovala s psychickými problémy, o kterých dokonce veřejně mluvila nejen na sociálních sítích.

Ke konci roku 2020 oznámila, že ruší všechny koncerty a dává si velkou pauzu, aby strávila nějaký čas na odvykací klinice. Poukázala na to, že byla závislá na marihuaně, ale experimentovala i s tvrdšími drogami.

O'Connor se narodila 8. prosince 1966 v Dublinu. Je jednou z pěti dětí Jacka a Marie O'Connorových. V roce 2018 si změnila jméno na Shuhada' Sadaqat, když konvertovala k islámu, tehdy řekla, že islám byl „světlem jejího života“.

Zpěvačka O'Connor byla také politickou aktivistkou a její názory na náboženství, práva žen, války a zneužívání dětí často vyvolávaly kontroverze v Irsku i po celém světě. Známá jsou zejména její veřejná vystoupení proti Vatikánu, jako když v roce 1992 v Saturday Night Live roztrhala fotku Jana Pavla II. a když v roce 2009 napadla Benedikta XVI. za zakrývání případů sexuálního zneužívání dětí katolickými kněžími.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz