Hlavní obsah
Sport

Princezna Kate předala wimbledonskou trofej emotivní Markétě Vondroušové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: davidkenny91, Zdroj: Pixabay

Ilustrační foto. Wimbledon - Londýn

Princezna z Walesu, tenisová fanynka Kate Middleton oslnila, když sledovala finále ženské dvouhry a poté udělila teprve čtyřiadvacetileté Češce Markétě Vondroušové vítěznou wimbledonskou trofej.

Článek

Princezna Kate sledovala tenisové utkání hráčky z Tunisu Ons Jabeurové a nenasazané Češky Markéty Vondroušové. Nadšená princezna Kate se rozzářila před gratulací vítězné Vondroušové a Jabeurovou poté utěšovala.

Když se tenisová hra rozjela, princezna Kate byla viděna, jak si povídá s bývalými tenisovými hvězdami Billie Jean Kingovou a Martinou Navrátilovou.

Princezna sledovala, jak vzlykající Vondroušová míří ke své hráčské lóži, aby oslavila své vítězství se svou plačící rodinou, přáteli a trenéry, a pak se rozzářila, když jí gratulovala princezna Kate a následně ji předávala trofej.

Markéta Vondroušová vyhrála Wimbledon

Vondroušová zvedla vítěznou trofej a odveze si domů pohádkovou sumu ve výši 2,35 milionu liber, v přepočtu 65 milionů Kč. Češka Vondroušová se tak stala vůbec prvním grandslamovým hráčem, který vyhrál titul, když vstoupil do soutěže nenasazen. Ve 24 letech má celou tenisovou kariéru před sebou, i když si dá pauzu, protože zítra oslaví první výročí svatby se svým manželem Štěpánem Šimkem.

Finále a dvojnásobné oslavy se účastní i manžel Vondroušové, který se poslední dva týdny doma staral o jejich kocoura Frankieho.

Jak šel čas na Wimbledonu

Jabeurová se v prvním setu ujala vedení, vzala si vlastní hru na podání, získala dva brejkboly a druhý proměnila a vedla 2:0.

Odhodlaná Vondroušová ale tvrdě bojovala, aby se vrátila před vlastní hrou na podání – a Jabeurová projevila první známky frustrace, když dala najevo hněv, že ztratila svou výhodu.

Po příjezdu si princezna Kate povídala s míčovými chlapci a dívkami přítomnými na turnaji, kteří vypadali ohromeně, že se setkávají s královskou rodinou.

Sázky byly pro obě hráčky vysoké, protože levoruká Jabeurová doufala, že se stane první Afričankou, která vyhraje Grand Slam, zatímco Vondroušová se zapsala do historie jako první nenasazená hráčka, která se kdy dostala do finále Wimbledonu. Mezitím Vondroušová, bývalá juniorská světová jednička, přišla do Wimbledonu nenasazená.

Češka je v současné době na 42. místě na světě a je první nenasazenou hráčkou, která se kdy dostala do finále, a také druhou nejníže umístěnou hráčkou, která se dostala do finále Wimbledonu od zavedení žebříčku WTA, pouze se Serenou Williamsovou.

Vondroušová se brzy ujala vedení, když potřetí zlomila hráčku č. 6 do vedení 5-4. Trvalo několik minut, než získala první set před jasně rozklepanou Jabeurovou. Vondroušová pak vzala první gem ve druhém setu, aby se prosadila v pátém sledu, před čím dál více šokovanou Jabeurovou.

Princezna z Walesu tleskala a lapala po dechu v obzvlášť dramatických okamžicích.

Ale v typickém znamení toho, jak nepředvídatelný se zápas stal, se Jabeurová sebrala, aby vyhrála další tři hry. Ale Jabeurová se snažila udržet klid a šla z 1-3 na 3-3. Další brejk Vondroušové ji vynesl na 5:4, když podávala na zápas a svůj vůbec první grandslam.

Po úderu vítězného míče česká atletka nevěřícně spadla na podlahu, než doběhla k lóži, aby objala své uplakané příznivce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz