Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Pro úžasný sex jsou potřeba jen čtyři věci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Natalia Belovol, Zdroj: Pixabay

Ilustrační foto. Zamilovaný pár

Otevřená konverzace o touhách v sexu, zkoušení nových sexuálních poloh, změna zajeté rutiny při předehře, spousta cvičení a překvapení přináší do ložnice skutečné potěšení do každého vztahu.

Článek

Skvělý sex se nekoná jako ve filmech, například jako ve filmu „50 odstínu šedi“, kde se dva partneři ocitnou se stejnými touhami a ochotou experimentovat, ale je k tomu nezbytná otevřená a upřímná komunikace. Mluvit přímo o sexu může být pro mnoho párů v různém věku skutečnou výzvou, ať už kvůli studu a trapnosti, nebo ze strachu, že partnerovi ublíží.

Komunikace o sexu je nezbytná

Neměli bychom očekávat, že nám partner bude číst myšlenky, ale měli bychom otevřeně říci, co nám v sexu vyhovuje a co bychom chtěli jinak, aby nás druhá strana lépe uspokojila. Je důležité být konkrétní a místo kritiky jednoduše říct, kde a s jakou intenzitou vám vyhovuje, aby se vás partner dotkl. Také můžete vzít svého partnera za ruku a ukázat, co chcete sami prostřednictvím neverbální komunikace.

Také byste neměli předpokládat, že víte, co se vašemu partnerovi nejvíce líbí, ale otevřeně se ho zeptat, jestli se mu něco líbí. Mluvit o sexuálních touhách může být skvělý způsob, jak zvýšit sexuální apetit, protože otevírá nové oblasti, kdy můžete být intimní a pro protějšek sexy.

Nezapomínat na předehru

Někdy je ideální rychlý sex, ale v běžném životě nezapomínejte na předehru, protože ne všichni lidé mají stejnou rychlost „sexuálního zahřátí“.

Ujistěte se, že každá předehra není stejná, protože se tak stane předvídatelnou a méně vzrušující a předehru samotnou můžete začít hodiny před schůzkou, například erotickými zprávami, MMS nebo i hovorem.

Překvapte partnera novou polohou nebo nápadem, kde se chcete milovat, navoďte atmosféru smyslnou masáží nebo na něj jednoduše skočte ve chvíli, kdy to nejméně čeká.

Čím rozmanitější, tím lépe

Pokud je sex hlavním jídlem, pestrost je jeho nezbytným kořením. Povzbuďte svého partnera, aby vyzkoušel nové pózy, vyzbrojte se literaturou, jako je například Kámasútra, jděte společně nakupovat erotické hračky nebo erotické prádlo pro svádění.

Můžete napsat nějaké sexuální fantazie na kus papíru a každý týden nakreslit jednu s daným scénářem, a poté vyvěsit na viditelné místo v domácnosti, třeba na ledničku. Je důležité hrát si a chápat sex jako dobrou zábavu.

Cvičení v sexu dělá mistra

Cvičení je konečným způsobem harmonizace mezi partnery a důvodem, proč je sex v dlouhodobých vztazích lepší než u krátkodobých známostí. Nejrychleji se učí ti, kteří jsou ochotni zkoušet nové věci, nejsou citliví a sebekritičtí k návrhům svého partnera a nevnímají sex jako tabu téma.

Máte-li sexuální problémy, kontaktujte bez předsudků sexuálního terapeuta, který může pomoci víc, než si myslíte, a nepředpokládejte, že se věci „vyřeší samy“.

Anketa

Kde hledáte v sexu inspiraci?
V Kámásutře
2,6 %
V televizi nebo na internetu
20 %
Inspirací mi je partner/ka
60 %
Sex mě nezajímá
17,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 265 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz