Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Proč jsou některé ženy nevěrné? Existuje mnoho důvodů. Pánové, zamyslete se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Proč jsou ženy nevěrné? Co je k tomu vede? Problematika nevěry z pohledu ženy. Ponoříme se do hloubky emocí a prozkoumáme důvody, které mohou vést k nevěře, a jak se s ní vyrovnat. Nakonec pár řádků pro muže o tom, jak poznat nevěru u ženy.

Článek

V minulosti jsem se díky nevydařenému vztahu snažila pochopit, proč jsou ženy svým partnerům nevěrné a co je k tomu vede. Je to otázka, která mnoho žen fascinuje a mnoho mužů děsí. Abych pochopila tuto složitou problematiku nevěry, musela jsem se ponořit do hloubky emocí a svého nevydařené vztahu.

Nevěra z pohledu ženy

Z mého vlastního pohledu je jedním z hlavních důvodů nevěry u žen emoční nedostatečnost. Mnoho žen cítí, že potřeby nejsou v současném vztahu dostatečně naplňovány. Může jít konkrétně o nedostatek pozornosti ze strany partnera, lásky nebo porozumění. Když se tyto potřeby vůbec nenaplňují, je velmi vysoká pravděpodobnost, že si žena bude chtít tyto nedostatky nějak kompenzovat a hledat si náhradu.

Za nevěrou také může stát i hledání změny, dobrodružství či vzrušení. Monotonie a rutina v dlouhodobém vztahu mohou vést k pocitu nespokojenosti a touhy po objevování něčeho nového, nepoznaného a vzrušujícího.

Pak tu máme i nedostatek sebevědomí, které muž může během vztahu sobecky sebrat. Nedostatek sebevědomí je dle mého názoru dalším velmi důležitým faktorem, který může vést k nevěře. My ženy můžeme následně hledat potvrzení své přitažlivosti nebo hodnoty mimo svůj primární vztah. Za tímto problémem vždy hledejme současného partnera, který je zcela jistě egoista a sráží ženě sebevědomí.

Je velmi důležité si uvědomit, že každý z nás, ať už ženy, nebo muži, jsme jedinečná lidská stvoření. Stejně tomu tak je i u našich partnerských vztahů. Důvody, proč jsou ženy nevěrné, se mohou samozřejmě lišit od jednotlivce k jednotlivci a od vztahu ke vztahu. Nejdůležitějším prvkem partnerského vztahu je právě opomíjená komunikace a pochopení potřeb druhého v rámci vztahu.

Nevěra nikdy nebyla a nebude řešením problémů ve vztahu. Podle mě je důležité řešit problémy otevřeně a upřímně s partnerem.

Důsledky provalené nevěry

Důsledky provalené nevěry mohou být hluboké a zničující, jak pro nevěrnou ženu, tak pro partnera. Nevěra logicky způsobí u muže emocionální bolest a ztrátu důvěry, následně může způsobit hluboké rány na sebeúctě a sebedůvěře obou partnerů. Pro toho, kdo byl podveden, může být těžké obnovit důvěru nejen v partnera, ale i v sebe sama. Muž se bude cítit zrazen, zmaten a bude plný pochybností o své vlastní hodnotě.

Provalená nevěra bude mít i vážné dopady na rodinu jako takovou. Pokud je v rodině přítomno dítě, budou důsledky ještě více komplikovanější. Děti jsou velmi citlivé, napětí a konflikt mezi rodiči zcela jistě pocítí, což povede k pocitům nestability a nejistoty. V případě rozvodu budou důsledky ještě závažnější, včetně finančních problémů a právních sporů o péči o dítě. Koneckonců je důležité si uvědomit, že i když mohou být pocity zrady silné, někdy je podle mého názoru možné najít cesty k uzdravení a obnově důvěry.

Pokus o zvládnutí a prominutí nevěry

Ze své vlastní zkušenosti mohu říct, že zvládání nevěry je obtížný a bolestivý proces, který vyžaduje čas, trpělivost a odhodlání. Ne každý vztah jej zvládne. Prvním krokem k uzdravení vztahu po nevěře je často uznání bolesti a zmatku, které žena nevěrou způsobila. Je důležité, aby oba partneři uznali hloubku svých emocí a umožnili si prožít je. Vztah si tak projde silným smutkem, hněvem, zmatkem nebo dokonce i úlevou. Z mé zkušenosti je důležité, aby oba partneři komunikovali a uznali svou roli v problémech ve vztahu, které vedly k nevěře.

Příběh manželské nevěry

Nakonec bych se ráda podělila o příběh ze života, díky kterému jsem pochopila, proč jsou ženy nevěrné svým manželům či partnerům.

Byla jsem vdaná 6 let, když se z čista jasna objevil jiný muž, který mi obrátil život vzhůru nohama. Byl to kamarád ze sousedního města a naše přátelství se postupně vyvinulo v něco víc. Můj bývalý manžel byl laskavý a milující, ale po letech manželství jsem se začala cítit neviditelná a nedoceněná. Nový muž v mém životě mi dal pocit, že jsem opět živá a atraktivní.

Nevěra nebyla něco, co bych si kdy myslela, že bych udělala. Ale když něco podobného stalo, bylo to jako bych byla v transu. Bylo to vzrušující, ale také mě to naplnilo vinou a strachem. Když se pravda provalila, můj manžel byl zdrcený. Byl to hrozný pocit.

Nicméně, nakonec jsme se rozhodli zůstat spolu a pracovat na uzdravení našeho manželství. Byl to dlouhý a bolestivý proces, ale nakonec jsme se oba naučili hodně o sobě a o našem vztahu. Dnes jsme silnější než kdy dříve i přesto, že náš vztah se po několika letech rozpadl.

Jak poznat nevěru u ženy

Malá rada pro muže, jak lze krok za krok přijít na nevěru přítelkyně nebo manželky. Těmto běžným příznakům, je třeba věnovat pozornost:

  • Podezřelé chování na mobilu či notebooku, skrývání historie a komunikace.
  • Náhlá změna v oblékání i návštěvy fitness centra. Obecně lépe pečuje o svůj vzhled.
  • Váš společný sexuální život je najednou jiný (tj. více sexu, aby zakryla nevěru, méně sexu).
  • Často je časově zaneprázdněna bez předchozího avíza nebo řeší něco, ​​co právě musí bezodkladně řešit.
  • Když je ve společnosti, často se ji nemůžete dovolat.
  • Její kamarádky by o nevěře mohly velmi dobře vědět a jako takové se ve vaší přítomnosti chovají nápaditě trapně.
  • Na bankovním účtu jsou z ničeho nic nevysvětlené výdaje, jako jsou například večeře či jiné výdaje, kterými hradí své rande či víkendové pobyty s milencem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz