Hlavní obsah
Umění a zábava

Protančí se Josef Maršálek jako slon v porcelánu až do finále StarDance?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Elektronický press kit České televize

Cukrář Josef Maršálek v soutěži České televize StarDance

Josef Maršálek cukrář, který pekl pro královnu Alžbětu II., ale teď tancuje pro národ. Jak si povede v soutěži StarDance, kde tančí jako slon v porcelánu? Podpoří ho jeho fanoušci až do finále?

Článek

Josef Maršálek je známý jako cukrář, který pekl i pro britskou královnu Alžbětu II. Jeho dezerty jsou vyhlášené a jeho knihy o pečení jsou bestsellery, to se musí nechat. Ale letos se rozhodl vyzkoušet něco úplně jiného: tanec. Ve dvanácté řadě soutěže StarDance se představil jako jeden z tanečních párů, spolu s Adrianou Maškovou, která minulou řadu vyhrála s Janem Cinou.

Josef Maršálek narovinu přiznává, že tanec není jeho silná stránka. „Vždy jsem tančil, když zněla dobrá hudba. Vždy jsem tančil, když jsem byl obklopený přáteli. Nejvíc ve Francii. Teď tančím, protože musím. Ale Adriana má pravdu, tanec skutečně neuvěřitelně nabíjí,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi. Svou účast v soutěži StarDance velmi zvažoval a nabídku zprvu odmítl. „Nic pro mě,“ myslel si. Ale nakonec se nechal přemluvit a dal se do tréninku.

Jeho taneční výkony zatím nejsou na výši, ale soudě dle hlasujících diváků asi ani na dně. V prvním kole zatančil jive a získal 12 bodů od poroty. Ve druhém kole se zlepšil na valčík a dostal 15 bodů. Ve třetím kole se předvedl v rumbě a získal 16 bodů. Ve čtvrtém kole zatančil slowfox a dostal 19 bodů. A v pátém kole zatančil cha cha a dostal 18 bodů. V každém kole se snažil najít to, co mu jde nejlépe, a zamaskovat tak velké taneční nedostatky.

Josef Maršálek se nevzdává a chce v soutěži vydržet co nejdéle, ne-li soutěž vyhrát. Je v klidu, o podporu se bát nemusí. Má skvělou rodinu, přátele i fanoušky, kteří mu fandí a drží palce. A hlavně má skvělou taneční partnerku, která ho učí a motivuje. Jeho cílem je pobavit diváky a ukázat jim, že tanec je zábava a radost i přesto, že mu tančení před národem vůbec nejde. Pokud se dostane tímto stylem až do finále, nebude to nic těžkého vzhledem k jeho obrovskému fanklubu.

Ne všichni jsou nadšení z jeho účasti v soutěži. Na sociálních sítích se objevuje mnoho kritiky, že Josef Maršálek neumí tancovat a zůstává jen kvůli své popularitě a sympatickému vzhledu. Někteří diváci na sociálních sítích dokonce tvrdí, že je to nespravedlivé vůči ostatním soutěžícím, kteří tančí rozhodně lépe, ale vypadli. Například Richard Krajčo, který byl považován za jednoho z favoritů, musel opustit soutěž, zatímco Josef Maršálek postoupil dál.

Foto: Elektronický press kit České televize

Josef Maršálek s půvabnou taneční partnerkou Adrianou Maškovou.

Josef Maršálek si z kritiky vůbec nic nedělá a má pro své odpůrce jasný vzkaz. „Já mám perfektní vzkaz. Vygooglujte si pravidla této soutěže, já je nevymyslel,“ řekl pro Super.cz. Podle něj o tom, kdo zůstane a kdo odejde, rozhodují televizní diváci svými hlasy, a nikdo neví, kolik jich posílají. „Jsem v klidu a nohama na zemi, každý díl musí někdo odejít a jednou to prostě holt budeme my,“ dodal Maršálek.

Cukrář Maršálek si získal mnoho fanoušků, kteří ho zbožňují pro jeho otevřenou povahu a sympatický vzhled. I samotnou produkci, porotu, moderátory a účastníky StarDance si s vervou opečovává a nosí jim koblihy. Jeho motto je: „Tanec je radost, ne stres.“ A to se mu zatím daří plnit i přesto, že tancuje jako slon v porcelánu.

Anketa

Chcete vidět Josefa Maršálka ve finále StarDance?
Ano, je to skvělý tanečník.
18,2 %
Ne, neumí tancovat.
59,1 %
Nevím, záleží na tom, jak se předvede v dalších kolech.
22,7 %
Je mi to jedno, sleduji soutěž kvůli jiným párům.
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz