Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Žádám muže, aby mi na prvním rande ukázali zůstatek na účtu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Lenka nám na víkendovém dýchánku vysvětlila, že chce randit jen s bohatými muži, kteří mají peníze a chce hned vědět, jestli jí stojí za to s nimi trávit další čas. (Ilustrační foto)

Kamarádka Lenka (47) z Prahy vyvolala na naší víkendové sešlosti ožehavou debatu poté, co nám prozradila, že na prvním rande žádá muže o nahlédnutí do stavu jeho bankovního účtu. Chce jednoduše vědět, zda má potenciální partner dost peněz. Divné?

Článek

Na poslední srpnový víkend jsme se s kamarádkami dohodly, že si uspořádáme dívčí dýchánek. Slovo dalo slovo a my jsme se po dvou měsících konečně sešly. Znáte to, klábosily jsme a popíjelo se víno, které odbouralo zábrany. Samozřejmě přišla řeč i na muže, slova se ujmula kamarádka Lenka, která letos oslavila 47 let a je stále po rozvodu nezadaná.

Seznamko, seznam mě

Pravidelně se prostřednictvím internetových seznamek seznámí spousta lidí, přesto je ale šance na nalezení ideálního vztahu díky seznamce marná. To jsem v minulosti zažila na vlastní kůži a moc dobře to nedopadlo.

Kamarádka Lenka je už v seznamování přebornice, svůj seznamovací systém si totiž vytunila. Má k tomu svůj důvod. Realizovala již desítky schůzek s potenciálními partnery a buďto narazila na muže, kteří se zdráhali zaplatit účet v restauraci za oba, nebo si obsluhu požádali o rozdělení účtu.

Lenka se tedy rozhodla, že si muže začne natvrdo a drze prověřovat už na prvním rande.

První rande: Jaký je stav tvého účtu?

„Mužů se kterými jsem se sešla na rande, jsem se zeptala přímo na zůstatek na jejich bankovním účtu hned na prvním rande,“ řekla bez studu kamarádka Lenka. Logicky to vyvolalo vlnu smíchu, údivu a otázek. Nakonec i spoustu vtipných hejtů na adresu kamarádky Lenky, na všechny si už nevzpomenu. Zaznělo například:

  • „Tak co, kolik máš peněz?“
  • „Ideální muž má zůstatek na účtu aspoň tři miliony korun.“
  • „Zůstatek na účtu? To je pro tebe víc než vzhled nebo dobré srdce?“
  • „Žena chce na prvním rande vidět, že má muž našetřeno.“
  • „Copak čekáš, že tě vezmu na večeři za své?“
  • „Zůstatek na účtu je pro mě důležitější než láska.“
  • „Chceš se mnou chodit? Tak mi ukaž, kolik máš peněz.“
Foto: Steve Buissinne, Zdroj: Pixabay

Podle Lenky se někteří muži na schůzkách vyhýbají placení celého účtu (Ilustrační foto).

Lenka nám následně začala vysvětlovat, že chce chodit jen s bohatými muži, kteří mají peníze, a hned chce vědět, jestli stojí za to s dotyčným trávit další čas.

„Mám práci a jsem velmi úspěšná, takže si myslím, že mám právo říct: ‚Hele, jsme na stejné úrovni, nebo s tebou ztrácím čas,‘“ řekla tázavě již mírně opilá kamarádka. Celý zbytek neděle jsem přemýšlela, co to Lenka vůbec řekla. Usoudila jsem, že na tom něco bude.

Peníze jako faktor při výběru partnera

Kamarádku Pavlínu zase zajímalo, zda Lenka žádá muže na schůzce o přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, na což odpověděla záporně a na mobilu ukázala snímek obrazovky, který ukazoval v internetovém bankovnictví částku na účtu muže, o kterého měla zájem.

Nemyslím si, že je divné žádat o takové informace na prvním rande,“ řekla s úsměvem Lenka a dodala, že: „Pokud mi neukážou stav konta na prvním rande, stejně půjdu na druhé nebo třetí rande, ale v určitém okamžiku chci znát jeho finanční situaci.“

„Spousta lidí si myslí, že jsem blázen, ale já si myslím, že se mýlí, je mi 47 let a není to tak, že bych se jen bavila a flirtovala. Přeji si jen to, aby jsme se měli oba dobře a netrápili se nedostatkem peněz. Já peníze vydělat umím, tak chci, aby i můj budoucí partner domů nosil pěknou výplatu. Už nehodlám ve svém životě muže dotovat,“ dodala Lenka.

Vztah a materiální hodnoty

Kamarádky, které se dál do rozhovoru už nemíchaly, měly podle pohledů smíšené názory. Kamila, ta už se neudržela a řekla, že vztahy nemají být založené na materiálních hodnotách.

Lenka již podobnou bouřlivou debatu vyvolala před koncem školního roku, když prohlásila, že ženy by si na rande nikdy neměly nechat rozdělit účet. Věří, že muž, který chce zaplatit jen polovinu účtu v restauraci, vůbec nechápe, kolik úsilí žena vynaloží před seznamovací schůzkou na svůj vzhled.

Lidé se liší v tom, zda věří v náhody nebo osud. Někteří se domnívají, že náš život je předurčen, zatímco jiní věří, že naše činy a jednání ovlivňují náš život i ten partnerský. Ať už je to tak nebo tak, nový partner pro kamarádku Lenku se může objevit kdekoli, i v nejméně očekávané situaci. Nicméně Lenka, podle mého názoru, potenciálního partnera může odradit svou drzou otázkou ohledně finančního stavu jeho bankovního účtu.

V současné společnosti se stále častěji setkáváme s názorem, že peníze jsou důležitým faktorem při výběru životního partnera.

Anketa

Odradil by vás protějšek na první schůzce otázkou na váš finanční stav?
Ano
80,6 %
Ne
4,2 %
V případě, že by se svěřil/a s finančním stavem také, tak neodradil/a
13,4 %
Nevím
1,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 17087 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz