Hlavní obsah
Aktuální dění

„Turbo rakoviny“ po očkování proti covid-19 a další nesmysly na internetu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Internet je velká studnice informací. Některé informace jsou pravdivé a některé nepravdivé. Člověk by měl zkoumat a ověřovat zdroj informací. Někteří to však nedělají, a tak šíří různé nesmysly.

Článek

Čeští aktivisté brojící proti očkování, ať už proti Covid-19 nebo jakémukoliv jinému očkování, ale i odborné spolky a jednotliví odborníci sdílejí zavádějící zprávy o škodlivosti očkování proti Covid-19.

„Už dlouho se hovoří o nárůstu případů rakoviny a výskytu rakoviny s velmi rychlým nástupem a ve vyšším stádiu, čemuž se začalo říkat turbo rakovina… V posledních dnech se debata o bezpečnosti a dlouhodobých účincích očkování proti covidu-19, zejména přeočkování mRNA, zintenzivnila a vyvolala obavy v různých částech vědecké komunity,“ napsal 27. dubna 2024 česky psaný dezinformační server CZ24News. Tento server odkazuje na recenzovanou studii vědců, kteří odhalili vysoký nárust rakovin a na vyšší úmrtnost po očkování. Jenže tato recenzovaná studie vyšla v časopisu Cureus, která má však opačný postup hodnocení. Obvyklý postup je takový, že než vědecký časopis zveřejní recenzovanou studii, tak projde hodnocením, zkoumáním a následně je zveřejněn. Časopis Cureus naopak zveřejní jakoukoli studii, kterou pak odborníci hodnotí. Pokud je studie nekvalitní a obsahuje chyby, tak je stažena.

To je také případ studie o „turbo rakovinách“, na kterou upozornil na platformě Blogosvět Tomáš Fürst. Mimo jiné zakladatel odborného spolku SMIS - Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků. Spolek SMIS převzal tento článek a zveřejnil ho na svém webu Smis-lab.cz. Když byla ale studie stažena, SMIS zveřejnilo příspěvek na svém facebookovém profilu, že se jedná o cenzuru. Přesvědčují své sledující o tom, že farmaceutické firmy nechtějí, aby vyšla pravda najevo.

„Cureus má neobvykle rychlý recenzní proces, který je důležitou součástí filozofie časopisu. Věříme, že peer review po zveřejnění, na které se náš časopis zaměřuje prostřednictvím komentářů a našeho jedinečného procesu SIQ (jde o tzv. Scholarly Impact Quotient neboli proces hodnocení po zveřejnění, využívající kolektivní inteligenci, pozn. aut.) je potenciálně účinnějším způsobem, jak rozpoznat pravdu,“ uvedl v roce 2015 pro Retraction Watch šéfredaktor časopisu John Adler.

Podle lékaře Adriana Wonga citovaná studie navíc obsahuje pouze statistickou analýzu veřejně dostupných údajů, která je provedena za účelem zjištění, zda došlo k nějakému nárůstu počtu úmrtí na rakovinu. Neprokazuje ale žádnou souvztažnost, tím méně příčinnou souvislost případného nárůstu s očkováním proti covidu-19. „Sami autoři na konci svého příspěvku připustili, že jejich zjištění nebyla klinicky ověřena a že by měly být provedeny další studie,“ poznamenal Wong. A dodává, že autoři studie si u osob, které zahrnuli do jejích dat, ani nezjistili, zda tyto osoby byly, či nebyly očkovány, natož to, kolik z nich dostalo třetí dávku. „Autoři vlastně na konci svého dlouhého článku přiznali výslovně, že je zapotřebí další analytická statistická studie podle stavu očkování,“ konstatoval lékař.

Studie se také zaměřovala jen na roky 2020, 2021 a 2022. Počet úmrtí na rakovinu však v Japonsku rostl i v předchozích letech, přičemž k největšímu nárůstu došlo mezi léty 1995 až 2014. To se však od těchto lidí, kteří jsou proti očkování nedozvíme. Tito lidé chtějí zřejmě vyvolat paniku mezi lidmi, kteří váhají zda se mají nebo nemají očkovat. Pokud se váhaví lidé rozhodnou neočkovat, protože uvěří těmto příspěvkům od odborníků, může to mít vážné následky v budoucnosti.

Zvýšená myokarditida a perikarditida

Spolek SMIS na svém facebookovém profilu také zveřejnil studii od floridského „šeflékaře“ (ministr zdravotnictví) Josepha Ladapa, který ve studii tvrdil, že mRNA vakcíny způsobují zvýšenou myokarditidu a perikarditidu u mladých mužů ve věku 18 - 39 let. Jak ale uvádí web FactCheck.org, studie je podle odborníků chybná a uvádí mnoho zavádějících informací. Podle odborníků tato nestandartní studie byla provedena jen mezi očkovanými lidmi pomocí metody samokontroly. Výsledky byly tedy zkreslené.

Joseph Ladapo tuto studii později stáhl, spolek SMIS však o tomto kroku informoval jako o cenzuře a dále své sledující informoval o tom, jak očkování způsobuje vysoký nárust myokarditid a perikarditid. Bylo však prokázáno, že poruchy srdce jsou jen vzácné případy, které se po očkování objevují.

Jak uvádí spolek Iniciativa Sníh, postvakcinační myokarditida se objeví u 3 - 17 osob/1 mil., postcovidová myokarditida u 450 - 1500 osob/1 mil. Tedy myokarditida se častěji objevuje u lidí, kteří prodělají covid než u lidí, kteří se nechají očkovat.

Nízká porodnost kvůli očkování

Spolek SMIS už třetím rokem informuje své sledující o tom, jak se nám rodí málo děti. Upozorňuje tak, že se tento jev projevuje od začátku očkování. Zatímco v roce 2019 se narodilo 112 tisíc děti, o rok později to bylo o dva tisíce dětí méně, ale v roce 2021 počet narozených dětí vystoupal na skoro 112 tisíc. V roce 2022 se počet narozených dětí snížil na 101 tisíc a o rok později na 91 tisíc. Tato data jsou dostupná na webuČeského statistického úřadu. Odborníci ze SMIS píšou o tom, jak má očkování velký vliv na plodnost a je potřeba očkování zastavit, protože je škodlivé. Nepřipouštějí si žádný jiný faktor, který by mohl mít vliv na nízkou porodnost. Pokud se podíváme víc do minulosti, například na rok 1993, tak zjistíme že se v tento rok narodilo 121 tisíc dětí. A v roce 1999 se počet narozených dětí snížil na 89 tisíc. A žádné očkování mRNA vakcínami se v té době nekonalo.

Nízká porodnost v dnešní době je způsobena covidovou krizí, kdy lidé přicházeli o práci, z důvodu uzavírání podniků. Proděláním nemoci Covid-19, kdy bylo prokázáno, že nemoc způsobuje neplodnost. Stresem a válkou na Ukrajině, která způsobila zdražování energii a růst cen potravin.

Zdroje.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz