Hlavní obsah
Internet a technologie

Alibaba vs ChatGPT, Umělá inteligence v čele revoluce – Tongyi Qianwen mění pravidla hry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Mefhtamine

Alibaba chystá rozproudit vlnu revoluce, která změní průběh dějin umělé inteligence. A co přesně se chystá učinit?

Článek

Připravte se, protože to, co vám právě sdělím, je jako diamant v zemi, který právě vykoukl na povrch a svítí tak jasně, že nemůžete odvrátit svůj pohled. Čínský internetový obr Alibaba právě dosáhl něčeho, co by mohl nazvat sen každého inovátora a vizionáře.

Ano, slyšíte správně! Alibaba, ten gigant mezi giganty, právě získal souhlas čínských regulačních orgánů a nyní se chystá rozproudit vlnu revoluce, která změní průběh dějin umělé inteligence. A co přesně se chystá učinit?

Foto: Mefhtamine

Je to Tongyi Qianwen, klenot v koruně Alibaba, model umělé inteligence, který nejen že stojí za pozornost, ale také se stává novou cestou k revoluci v oblasti AI. Čínské úřady nepřekonatelným odhodláním podporují firmy, které se odváží snít velké, a tato podpora dává Tongyi Qianwen křídla.

A teď to hlavní! Nejde jen o Alibabu, ale i o další těžké váhy, které uzavřely dohody o spolupráci na trénování vlastních velkých jazykových modelů, či vývoji aplikací založených na této technologii. Společnosti OPPO, Taobao, DingTalk a dokonce prestižní Univerzita v Če-ťiangu se zapojily do této revoluční jízdy.

A to není všechno! Alibaba plánuje rozšířit své milosrdné křídla a dát veřejnosti přístup k zdrojovému kódu velkého jazykového modelu. Ano, slyšíte správně! To znamená, že se brzy každý bude moci zapojit a využívat tuto ohromující technologii pro své komerční účely, a to zcela zdarma!

Foto: Mefhtamine

Ale to není konec překvapení! Vedení Alibaba nepřešlo na AI náhodou. Nový generální ředitel Eddie Wu jasně prohlásil, že umělá inteligence bude klíčem k budoucnosti společnosti. „Umělá inteligence bude v příštím desetiletí nejvýznamnějším činitelem změn ve všech odvětvích,“ napsal ve svém vnitřním dopise zaměstnancům.

Tongyi Qianwen, jehož název znamená „hledání pravdy kladením tisíce otázek“, byl poprvé představen v dubnu a teď, teď je čas, aby tato technologie začala tvořit budoucnost. Alibaba hodlá tuto technologii integrovat do všech svých obchodních aplikací, což znamená, že naše digitální životy budou mnohem chytřejší, efektivnější a plnější než kdykoli předtím.

Takže připravte se, světe div se, Alibaba je na cestě změnit hru. A vy, milí čtenáři, můžete být součástí této revoluce, která nám přinese novou éru umělé inteligence. Nechte se unášet tímto vlněním a připravte se na to, co nám Alibaba přinese v příštích letech. Je to jízda, kterou nechcete minout!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz